Bingoal Pauwels Sauces WB versterkt zich met Italiaan Marco Tizza
foto: Cor Vos
vrijdag 19 november 2021 om 11:11

Bingoal Pauwels Sauces WB versterkt zich met Italiaan Marco Tizza

Bingoal Pauwels Sauces WB heeft een Italiaanse renner aangetrokken voor komend seizoen. Het gaat om de 29-jarige Marco Tizza, een renner van het continentale Amore & Vita-Prodir. Tizza, die in het verleden ook uitkwam voor Nippo-Vini Fantini, tekent voor één seizoen.

Tizza kan niet wachten om voor een Belgische ploeg uit te komen. Hij omschrijft zichzelf als een snelle renner met een voorkeur voor bergachtige parcoursen. “Ik heb mijn beste resultaten behaald in Franse en Italiaanse eendagskoersen. Ik beschik al over de nodige ervaring en dat kan ik delen met de jongere renners binnen mijn nieuwe ploeg. Ik kan me ook goed wegcijferen voor een team en zijn kopmannen.”

Tizza won in zijn carrière al een etappe in de Volta a Portugal, een rit in de Sibiu Cycling Tour en verzamelde ook podiumplaatsen in lastige eendagswedstrijden als de Volta Limburg Classic en Trofeo Matteotti. Dit jaar werd hij namens het bescheiden Amore & Vita-Prodir onder meer zevende in de GP Kantons Aargau, negende in de GP di Lugano, dertiende in de Giro dell’Appennino en vijftiende in de Giro del Veneto.

Italiaanse markt 
Christophe Brandt, de grote man achter Bingoal Pauwels Sauces WB, ziet in Tizza een prima renner voor de heuvelachtige wedstrijden. “Zijn komst is gekoppeld aan onze Italiaanse fietsenpartner De Rosa, wat ons in staat stelt om ons programma uit te breiden en meer Italiaanse wedstrijden te betwisten. Marco heeft veel potentieel en heeft de afgelopen twee seizoenen goede resultaten geboekt, ondanks een beperkt programma.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.