BMC bevestigt komst Richie Porte
Foto: Sirotti
zaterdag 1 augustus 2015 om 09:57

BMC bevestigt komst Richie Porte

Het gerucht deed al even de ronde, maar nu is het officieel: Richie Porte rijdt volgend seizoen voor BMC. De 30-jarige Australiër komt over van Sky.

Porte kon naar eigen zeggen vier jaar geleden al bij BMC tekenen, maar koos toen voor de formatie van Dave Brailsford. “Dit keer was het een moeilijke, maar juiste beslissing”, stelt hij in een persbericht. “Cadel Evans heeft zijn erfenis nagelaten bij deze ploeg. Als hij aan het koersen was, dan was het net of er een Australisch team aan het racen was. Er waren altijd zoveel Australiërs langs de kant van de weg met een petje van BMC op. Met ook Rohan Dennis en Campbell Flakemore – die net als ik uit Tasmanië komt – bij de ploeg heeft BMC nog steeds een Australisch tintje.”

De 30-jarige renner won dit seizoen negen wedstrijden, waaronder Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. “Ik wil zulke koersen volgend jaar opnieuw proberen te winnen”, aldus Porte. “En ik kijk natuurlijk naar de Tour de France. Waarom zouden Tejay van Garderen en ik daar niet samen kunnen rijden? We kunnen goed met elkaar opschieten. Ik vind het geweldig voor een ploeg te fietsen waar ik veel kansen krijg voor de zege te gaan.”

Van Garderen was dit jaar de enige kopman bij BMC in La Grande Boucle. De Amerikaan stond lange tijd derde, maar moest in de slotweek opgeven.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2015 10:03
denk dat porte wel ietsje beter is dan van garderen
1 augustus 2015 10:15
Twee kopmannen in de Tour?
Tja, kan wel slim zijn, omdat ze allebei niet altijd even stabiel blijken te zijn gedurende drie weken. Als je maar één kopman hebt, en die valt weg.....heb je niks meer.
1 augustus 2015 10:17
Geweldige aanwinst voor BMC natuurlijk. Wel jammer dat Porte vertrekt bij Sky, maar hij wil ook in de Tour eens voor eigen kansen kunnen rijden en dat snap ik ook wel. Ik denk dat hij veel mensen nog gaat verrassen.
1 augustus 2015 10:38
Als Porte een Australisch tintje zocht had een ander team toch meer voor de hand gelegen.
1 augustus 2015 10:46
@Tutu888 Orica heeft geen Australisch tintje, dat is Australisch!
1 augustus 2015 11:32
Mooi! Jammer dat ie niet naar Orica gaat, maar ik verheug me nu al op Porte in de Tour. Gewoon een absolute podiumkandidaat, licht afhankelijk van het parcours natuurlijk.

Die kleine rondjes worden voor BMC ook wel steeds beter zo, Porte was heer en meester dit voorjaar, en Van Garderen kán het wel alleen kwam het er dit jaar niet echt uit.
1 augustus 2015 11:57
Leuke combinatie: met Van Garderen weet je wat je kan verwachten, goede tijdrijder, behoorlijke klimmer, eindigt altijd wel dicht maar veel overwinningen pak je er niet mee.

Porte is dan weer alles of niets, op goede dagen rijdt hij Quintana eraf in de Tour na zelf heel wat kopwerk gedaan te hebben, andere dagen zie je hem niet.
1 augustus 2015 12:22
Ik weet het niet porte als kopman in de grote rondes hij is niet stabiel genoeg is hij niet meer voor een week want in koersen zoals parijs-Nice was hij ijzersterk
1 augustus 2015 12:50
@lyndalid
Tsja, podiumkandidaat, dat is hij wel vaker geweest. Maar het komt er nooit uit. Hij rijdt steeds een paar etappes fantastisch, en een paar etappes prut.

Voor rondes van een week is hij natuurlijk wel een topper.
1 augustus 2015 13:42
Dit was natuurlijk al een tijdje bekent maar ik hoopte enorm dat Porte naar Orica-GreenEDGE zou gaan. Een Australische kopman bij de Australische ploeg leek mij prachtig.
1 augustus 2015 16:15
@LL Absolute podiumakandidaat? Waar haal je dat vandaan? In een drieweekse ronde kent hij altijd zijn slechte dagen.
1 augustus 2015 22:12
De rijken worden rijker en beter. BMC is al zo'n topploeg, nu Porte er ook nog bij, tsss. Ik zou het mooier hebben gevonden als hij naar Orica was gegaan.
1 augustus 2015 22:19
ti-raleigh, ik vind BMC een voorbeeld van ineffectief transferbeleid. Dikwijls kopen ze puur op palmares maar zijn de renners al ver over de top, voordat ze BMC aandoen. (MTN volgde hun merkwaardige voorbeeld de vorige window).

Porte is een klasbak, maar BMC draagt de koers zelden, noch is ze zo dominant als je gezien het budget zou verwachten.

Benieuwd of Porte dit kan kantelen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.