Boasson Hagen wint vandaag in de Giro d’Italia (+beeld)
vrijdag 15 mei 2009 om 17:04

Boasson Hagen wint vandaag in de Giro d’Italia (+beeld)

Edvald Boasson Hagen heeft dan toch zijn etappe gewonnen in de Giro d’Italia. De Noor baalde gisteren flink van zijn tweede plek omdat hij zich heel goed voelde, maar Scarponi kwam solo over de streep. Vandaag maakte hij het dan toch goed door zijn medevluchters in de sprint te verslaan.

Vanaf kilometer 0 reden er al meteen vier renners weg uit het peloton, zij reden al snel hun maximale voorsprong van ruim negen minuten bij elkaar. Het peloton werd geleid door de sprintersploeg Barloworld, Garmin-Slipstream en Team Milram.

Vlak voordat de renners aan de levensgevaarlijke afdaling zouden gaan beginnen werd de laatste vluchter gegrepen. Alessandro Bertolini was de grootste waaghals van het peloton en fietste in de afdaling een minuut voorsprong bijeen. Toen het wat minder steil naar beneden ging, reed eerst Pavel Brutt weg uit het peloton. Hij kreeg even later gezelschap van Robert Hunter.

Die twee kregen in de achtervolging op Bertolini weer gezelschap van Davide Vigano en Edvald Boasson Hagen. Gezamelijk reden de vier naar de Italiaan toe terwijl ze een comfortabele voorsprong op het peloton behielden. Alessandro Bertolini was degene die als eerste aanging in de laatste kilometer, Brutt ging hem halen en zorgde daarmee dat Boasson Hagen in de beste positie aan de echte sprint kon beginnen. De Noor liet in de sprint zien dat hij echt de beste was en kwam met ruime voorsprong als eerste over de streep.

Laatste kilometer

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.