Boels-Dolmans dingt niet mee naar eerste Women’s WorldTour-licenties
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2019 om 13:11

Boels-Dolmans dingt niet mee naar eerste Women’s WorldTour-licenties

Boels-Dolmans maakt geen deel uit van het rijtje ploegen, dat meedingt naar de eerste Women’s WorldTour-licenties. De ploeg van onder anderen wereldkampioene Anna van der Breggen, Jolien D’Hoore en Chantal Blaak kan vooralsnog niet de vereiste garanties geven.

Deze week maakte wielerbond UCI bekend welke vrouwenploegen zich hebben aangemeld voor de eerste Women’s WorldTour-licenties, die worden afgegeven voor de seizoenen 2020 tot 2024. De licenties maken deel uit van hervormingen van de UCI, waarbij vanaf komend jaar twee types teams deel uitmaken van het peloton: Women’s WorldTeams en Women’s Continental Teams.

Onder de aangemelde ploegen zijn onder meer CCC-Liv en Sunweb. Teams als Bigla, WNT-Rotor én Boels-Dolmans ontbreken. Laatstgenoemde ploeg kan op dit moment geen garantie voor vier jaar geven. De horizon van de koploper in de team rankings van de UCI reikt tot twee jaar op dit moment.

De namen van de ploegen die aan alle criteria hebben voldaan, worden officieel bekendgemaakt in december. “De UCI is tevreden met het aantal ontvangen aanvragen”, meldde de wielerbond. “Een teken van vitaliteit en professionaliteit van het vrouwenwielrennen. Dit krijgt een nieuwe dimensie in 2020 dankzij een uitgebreide herstructurering in lijn met de Agenda 2022 van de UCI.”

Aangemelde vrouwenteams
flag-it Alé Cipollini
flag-de Canyon SRAM
flag-nl CCC-Liv
flag-fr FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
flag-au Mitchelton-Scott
flag-es Movistar
flag-nl Sunweb
flag-us Trek-Segafredo Women

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.