Bondscoach Veneberg over koerstactiek: “Mollema en Poels zullen wachten”
foto: SWPix
zondag 30 september 2018 om 12:31

Bondscoach Veneberg over koerstactiek: “Mollema en Poels zullen wachten”

Bondscoach Thorwald Veneberg beschikt vandaag over meerdere WK-kopmannen. Eerder wilde de keuzeheer nog weinig kwijt over de rolverdeling, maar tegenover de camera van de NOS is hij duidelijk. “Bauke Mollema en Wout Poels zullen wachten tot de slotklim. De rest zal vroeger aanvallen.”

De oud-renner gelooft in een eerste wereldtitel sinds 1985, toen Joop Zoetemelk wist te zegevieren. “Dat kan zeker. We zijn niet de uitgesproken favoriet, maar het WK blijft een rare wedstrijd. We hebben nog nooit zo’n steile klim op het einde gehad.”

“In de andere wedstrijden hebben we gezien dat de koers volledig openbrak, en dat de vroege aanval werd beloond. Ik denk dat we in een dergelijk scenario de meeste kans maken. Niemand weet echter hoe het zal uitpakken. Daarom is het fijn dat we op meerdere scenario’s kunnen gokken.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
30 september 2018 12:52
Dus dat betekent dat de anderen niet wachten...yes
Kruiswijk en Kelderman gaan enkele tientallen kilometers eerder en du Moulin wat later
Mooie koers kan het worden
30 september 2018 12:55
Volgens mij zinloos als ze zich sparen tot de allerlaatste klim. Ze zullen daar toch niet meekunnen als mannen als Yates, Valverde en Alaphilippe aangaan. Ze kunnen beter eerder wegrijden en hopen dat ze in een groep terechtkomen met schaduwkopmannen om van daaruit voor een verrassing te zorgen. De enige die ik kans zie maken als ze wachten is Dumoulin, maar die is blijkbaar niet in topvorm gezien zn tijdrit en het gekozen plan van Veneberg.
30 september 2018 13:09
Poels kan op een goede dag wel mee. Hele steile beklimmingen liggen hem wel.
30 september 2018 15:01
Bah aanvallen moeten ze, zelfs Mollema kan mag niet speculeren op mee kunnen Met Valverde en Alaphilipe: Alleen Poels mag wachten. Als ze nu al zo gaan prater wordt Het niks.
30 september 2018 19:56
Nou dat heeft Wout voor-tref-fe-lijk gedaan!!!! Wat een overgave, wat een grinta!!! Die is nóg aan het wachten... Held!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.