Bonneu boekt in Tsjechië eerste profzege: “Ik had het ook niet zien aankomen”
foto: Cor Vos
zondag 7 augustus 2022 om 09:06

Bonneu boekt in Tsjechië eerste profzege: “Ik had het ook niet zien aankomen”

Kamiel Bonneu wist gisteren toch wel enigszins verrassend de koninginnenrit van de Ronde van Tsjechië op zijn naam te schrijven. De 23-jarige coureur van Sport Vlaanderen-Baloise kwam op Dlouhé Stráně, een van de zwaarste beklimmingen van Tsjechië, als eerste over de eindstreep. “Ik had het ook niet zien aankomen”, citeert Het Nieuwsblad.

Bonneu bleek in een sprint van een elitegroepje over de snelste benen te beschikken, en wist zo naar zijn eerste zege als beroepswielrenner te snellen. “Dat ik mijn eerste zege kan boeken in een mooie rittenkoers maakt het nog wat specialer”, vertelde hij na afloop aan Het Nieuwsblad. “We waren de finale ingetrokken met een kopgroep van twaalf renners. Uiteindelijk zouden er daar nog tien van mee sprinten op de aankomst bergop.”

“Bij een eerste doortocht werd er aan de aankomst al een stevig tempo ontwikkeld en was de grote groep al serieus uitgedund. Op de laatste klim werd het een uitputtingsslag en daarin kon ik het halen. Op minder dan 500 meter van de eindmeet ging Johannes Staune-Mittet versnellen. Ik sprong naar zijn wiel en bleef wat wachten. Het was immers wind op kop, en kwam er op het gepaste moment uit.”

“Misschien kan ik vandaag nog eens voor de zege kan gaan”
Bonneu kan zijn geluk niet op, nu hij ook op het hoogste niveau weet wat winnen is. “Die eerste profzege geeft een onbeschrijfbaar gevoel. Ik had het ook niet zien aankomen, want ik maakte vrijdag een mindere dag door. Wat last van de warmte, denk ik. Vandaag (zaterdag, red.) was het 15 graden frisser. Deze zege komt er na een hoogtestage die ik deed net voor deze rittenkoers.”

“Het is super als het geleverde werk vruchten aflevert. Ik voel me goed. Misschien kan ik zondag nog eens voor de zege gaan. Wij hebben met de ploeg hier echt wel al mooie prestaties neergezet. We mogen nu al tevreden terugkijken op deze rittenkoers, we wonnen immers al de helft van de ritten.” Op de openingsdag bezorgde Rune Herregodts Sport-Vlaanderen Baloise namelijk al zijn eerste ritzege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.