Bookmakers zien meerdere favorieten, enkele uitdagers en tal van outsiders voor De Ronde
donderdag 31 maart 2022 om 12:00

Bookmakers zien meerdere favorieten, enkele uitdagers en tal van outsiders voor De Ronde

Ad Zondag is de belangrijkste dag van het Vlaamse wielerjaar. Dan staat onze eigen, mythische Ronde van Vlaanderen op de kalender. Dit jaar met twee absolute topfavorieten, drie uitdagers en een hele rits met mannen die mogen dromen. Samen met Bingoal overlopen we de voornaamste kanshebbers.

Geen Wout, wat nu?
In de debatten vooraf werd er druk gespeculeerd over een nieuw duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Van Aert had met zeges in Omloop het Nieuwsblad, Parijs-Nice en de E3 Saxo Bank Classic al bewezen in vorm te zijn, terwijl Van der Poel imponeerde met zeges in Coppi e Bartali

Van Aert meldde zich vrijdag echter ziek af, waardoor nu alle ogen gericht zijn op de Nederlander. Van der Poel staat dan ook genoteerd als topfavoriet. Indien hij in Oudenaarde weet te zegevieren, levert dat 2,75 keer de inzet op.

Bekijk hier alle noteringen voor de Ronde van Vlaanderen


Buitenlandse alliantie
Naast de focus op Van Aert en Van der Poel, werd er de afgelopen dagen ook veel gesproken over Tadej Pogačar. De Sloveen rijdt zijn eerste Ronde en is na een imponerend (Italiaans) voorjaar een renner om rekening mee te houden. Mocht hij tijdens zijn debuut in Vlaanderens Mooiste zegevieren, dan levert dat 4,5 keer de inzet op.

Dan is er ook nog Quick-Step Alpha Vinyl. Alle hoop bij de blauwhemden is zondag gevestigd op titelverdediger Kasper Asgreen. De Deense tempobeul vloerde vorig jaar immers Van der Poel in een sprint met twee. In de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem maakte hij indruk. Wint Asgreen opnieuw in Oudenaarde, dan levert dat ook 7 keer de inzet op. De derde uitdager heet Christophe Laporte (x10). Hij werd tweede in zowel de E3 Saxo Bank Classic als Gent-Wevelgem.

Wint een schaduwfavoriet dit keer de Ronde van Vlaanderen? Zet in & win!


Kapers op de kust
Er zijn echter nog een heel aantal outsiders die kans maken op de zege in de Vlaamse Hoogmis. Behoudens wereldkampioen cross Tom Pidcock, Tiesj Benoot (beiden x15) en Mads Pedersen (x20), keert Bingoal je bij alle andere outsiders dertig keer of meer je inzet uit. Bij winst krijg je voor Matej Mohoric, Jasper Stuyven, Stefan Küng en Victor Campenaerts tussen de 30 en 50 keer jouw inzet uitgekeerd.

Gaat een outsider met een zege aan de haal? Zet in & win!


Kopecky vs. de Hollanders
Bij de dames is het met name uitkijken naar de Nederlanders. Titelverdedigster Annemiek van Vleuten staat als topfavoriete genoteerd. Indien de kopvrouw van Movistar zondag als eerste de finish weet te passeren, levert dat vier keer de inzet op. De Vlaamse hoop is gevestigd op Lotte Kopecky. De winnares van Strade Bianche wordt met een quotering van 5.00 zelfs boven de Nederlandse kanshebbers Marianne Vos en Demi Vollering (beiden 8.00) geplaatst. Indien de nummer 3 van 2020 zondag weet te zegevieren, dan wordt zij de eerste Belgische winnares sinds Grace Verbeke in 2010.

Daarnaast zijn er nog enkele outsider die voor een lucratieve zondag kunnen zorgen. Bij een zege van wereldkampioene Elisa Balsamo wordt iedere euro negen keer uitbetaald. Bij een nieuwe zege van oud-winnares Chantal Van den Broek-Blaak – die nog maar twee jaar geleden de sterkste was – wordt er 25 keer de inzet uitgekeerd. De Duitse Lisa Brennauer – vorig jaar nog tweede – levert maar liefst 60 keer de inzet op.

Verslaat Kopecky de Hollanders?
Bekijk hier alle noteringen voor de vrouwen.


Verhoog jouw noteringen met +50%

Bingoal heeft speciaal voor de Ronde van Vlaanderen een aantrekkelijke actie opgezet. Indien jij je inschrijft voor deze promotie, dan worden jouw noteringen met +50% verhoogd. Een unieke kans om jouw wielerkennis te verzilveren. Laat deze actie daarom niet aan je voorbijgaan.

Wie wint de Ronde van Vlaanderen? Verhoog tijdelijk je odds met maar liefst +50%


Bekijk hier alle quoteringen voor het wielrennen

RIDE Magazine