Boonen: “Bennati is de topfavoriet”
woensdag 17 maart 2010 om 07:50

Boonen: “Bennati is de topfavoriet”

Tom Boonen is komende zaterdag één van de topfavorieten om voor de zege te gaan in Milaan-San Remo. De Belg ziet zichzelf als kanshebber, maar schuift Daniele Bennati naar voren als de te kloppen man.

“Daniele Bennati is voor mij de topfavoriet,” zegt de renner van Quick-Step tegen Sporza, “Misschien niet de meest verwachte naam, maar hij is wel goed aan het rijden, net als zijn ploeg Liquigas.”

Dat Boonen Bennati naar voren schuift is ook deels uit eigen belang. “Wellicht rijdt Liquigas met dezelfde tactiek als wij: een lange, zware wedstrijd en dan een sprint met een uitgedunde groep in Sanremo.”

De Belg wil Milaan-San Remo dolgraag winnen, maar geeft nog altijd de voorkeur aan de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. “Ik kan dit jaar aansluiten bij de groten door nog eens de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te winnen, Sanremo valt daar een beetje tussen. Het is moeilijk voor mij om hier 100 procent fit aan de start te komen. Ik ben nog niet top, maar wel al beter dan in dezelfde periode vorig jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.