Boonen over landgenoot Evenepoel: “Al die aandacht is niet gezond”
foto: Cor Vos
woensdag 6 februari 2019 om 08:14

Boonen over landgenoot Evenepoel: “Al die aandacht is niet gezond”

“Remco is een klasblak.” Tom Boonen is duidelijk enthousiast over zijn jongere landgenoot Remco Evenepoel. “Maar al die aandacht is niet gezond”, zo vertelt de oud-renner in Humo. “Toen ik op mijn negentiende debuteerde bij de profs, kraaide daar geen haan naar.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De piepjonge Evenepoel beleefde onlangs zijn vuurdoop bij de profs. De renner van Deceuninck-Quick Step eindigde knap als negende in de Vuelta a San Juan, waardoor hij de jongerentrui wist te veroveren. “Ik heb nog nooit een betere renner gezien bij de jeugd, maar geef hem tijd”, is de boodschap van Boonen.

“Hij zal nog een terugval krijgen”
“Al die aandacht is niet gezond”, gaat de voormalig wereldkampioen verder. “Of ik een terugslag verwacht? Ik weet het wel zeker. Dat manneke is 19 jaar. Als het minder gaat, zal dat hard aankomen. Remco is echter wel een klasbak: ik twijfel dan ook helemaal niet aan zijn kwaliteiten.”

Boonen kijkt ook uit naar een andere talentvolle landgenoot: Jasper Philipsen. “Remco is meer een ronderenner, maar voor de klassiekers verwacht ik veel van Jasper. Hij wint in zijn debuutjaar een koers op het hoogste niveau”, doelt Boonen op een sprintzege in de Tour Down Under. “Dat gaat nu wat verloren in de hype rondom Remco.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.