BORA-hansgrohe versterkt zich met Davide Formolo
donderdag 10 augustus 2017 om 10:22

BORA-hansgrohe versterkt zich met Davide Formolo

Davide Formolo rijdt de komende twee seizoenen voor BORA-Hansgrohe. De 24-jarige Italiaan maakt de overstap van het Amerikaanse Cannondale-Drapac. Dit staat te lezen op de website van de Duitse formatie. Naast het aantrekken van Formolo, zijn ook de contracten verlengd van sprinters Sam Bennett, Rüdiger Selig, Michael Schwarzmann en oud-crosser Christoph Pfingsten.

De Italiaanse klimmer maakte in 2014 zijn profdebuut bij de ploeg van teammanager Jonathan Vaughters. Zijn grootste overwinning boekte hij één jaar later met winst in de vierde etappe van de Giro d’Italia. Hij reed ook naar top-tien noteringen in de Vuelta van 2016 (9e) en de Giro van dit jaar (10e). “Het was geen gemakkelijke beslissing om Cannondale te verlaten. Ik heb er een fantastische tijd gehad. De ontwikkeling van BORA-hansgrohe heeft echter indruk op me gemaakt, en ik kijk er naar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan”, aldus Formolo.

Ralph Denk, de teammanager van de ploeg van onder meer wereldkampioen Peter Sagan en Rafal Majka, is trots op zijn nieuwe aanwinst. “Davide is een renner met veel potentie. In Italië beschouwen ze hem als de nieuwe Ivan Basso. We zijn er ook van overtuigd dat hij in de toekomst mee moet kunnen spelen in de grote rondes, maar we denken ook dat het een renner is die de Ardennenklassiekers moet aankunnen.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2017 19:06
Hier de bronnen: het is ook al paar keer hier op wielerflits besproken.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Davide_Formolo
http://www.cyclingnews.com/news/giro-ditalia-formolo-ready-to-fight-for-best-young-riders-jersey/
10 augustus 2017 22:03
Dank u!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.