Red Bull wordt naamsponsor bij BORA-hansgrohe vanaf Tour de France
donderdag 2 mei 2024 om 19:01

Red Bull wordt naamsponsor bij BORA-hansgrohe vanaf Tour de France

Het zong al langer rond, maar nu is het definitief: Red Bull wordt naamsponsor bij BORA-hansgrohe. Vanaf de Tour de France zal de Duitse ploeg door het leven gaan als Red Bull-BORA-hansgrohe.

Begin dit jaar stapte Red Bull definitief in bij het WorldTeam. De energiedrankfabrikant nam eind vorig jaar al een meerderheidsbelang van 51% in het bedrijf van Ralph Denk, de entiteit achter de ploeg, maar moest nog wachten op goedkeuring van de Oostenrijkse Mededingingsautoriteit. Alle lichten staan sinds januari vanuit die hoek op groen.

Aangezien de UCI-regels drie titelsponsors toelaten, kunnen ook BORA en hansgrohe gewoon aan boord blijven in de naam van de ploeg. Zij zijn allebei akkoord gegaan met de toevoeging van Red Bull in de ploegnaam en op het shirt. Deze week is de deal officieel ondertekend. In aanloop naar de Tour de France zal de nieuwe identiteit en kleuren van de ploeg bekend worden gemaakt.

“Ik ben alle drie de naamsponsoren heel dankbaar”, zegt teammanager Ralph Denk. “Het is duidelijk dat we één groot doel hebben, één visie, als je ziet hoe snel deze samenwerking tot stand is gekomen. Zonder BORA en hansgrohe zouden we niet naar dit niveau zijn toegegroeid. Red Bull heeft een heel coöperatieve aanpak, net als BORA en hansgrohe. Samen zullen we veel hoogtepunten beleven.”

U23-team
Tegelijk met de bevestiging dat Red Bull naamsponsor wordt bij BORA-hansgrohe, kwam ook naar buiten dat het Duitse team een beloftenteam begint. Vanaf 2025 zal als tussenstap fungeren tussen de reeds bestaande juniorenploeg, GRENKE-Auto Eder, en het WorldTeam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.