Bouhanni sprint naar zege in Tour de Vendée

zondag 2 oktober 2016 om 16:49
Bouhanni sprint naar zege in Tour de Vendée

Foto: Sirotti

Nacer Bouhanni heeft de Tour de Vendée op zijn naam geschreven. De renner van Cofidis won na een wedstrijd van 203,8 kilometer met overmacht de massasprint. Samuel Dumoulin eindigde als tweede en verzekerde zich daarmee van de eindoverwinning in de Coupe de France. Bryan Coquard eindigde op een derde plek.

Vier vroege vluchters
Tijdens het eerste wedstrijduur slaagden vier renners erin om uit het peloton te ontsnappen. De Fransen Dylan Kowalski (Roubaix Lille Métropole), Fabien Doubey (FDJ) en Elie Gesbert (Fortuneo-Vital Concept) gingen samen met de Litouwer Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence) op avontuur. Nadat Kowalski afhaakte, gingen de vluchters met drie verder. Het door Cofidis aangevoerde peloton liet het drietal niet te ver wegrijden. De maximale voorsprong zou niet boven de drie minuten uitkomen.

Op zestig kilometer van het einde moest Siskevicius lossen en even later liet Gesbert tijdens een beklimming Doubey achter zich, maar het zou een kwestie van tijd zijn voordat hij door het peloton ingerekend zou worden.

Koppeltijdrit FDJ
Na de hergroepering gingen ploeggenoten Johan Lebon en Cedric Pineau van FDJ er samen vandoor. De twee begonnen aan een kleine koppeltijdrit en zouden dit volhouden tot vijf kilometer van het einde.

Op twee kilometer van de finish wisten vier renners zich los te maken van het peloton, maar in de slotkilometer kwam onder aanvoering van Cofidis alles weer bij elkaar. Bouhanni rondde het in de sprint vervolgens vakkundig af.

Dit artikel delen:

4 Reacties

argon18 2 oktober 2016 om 17:29

Niet van zijn lijn afgeweken? ;)

Velominatus 2 oktober 2016 om 17:51

Baas!

heuvelcolombia 2 oktober 2016 om 18:58

Niet onnodig gediskwalificeerd? ;)

Covadonga 2 oktober 2016 om 20:50

Geen Dupont in de top 10!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.