Bouhanni voegt Nokere Koerse toe aan programma
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 10 maart 2017 om 12:49

Bouhanni voegt Nokere Koerse toe aan programma

Nacer Bouhanni rijdt aanstaande woensdag Nokere Koerse. De Franse sprinter heeft dat samen met zijn ploeg Cofidis besloten, nadat hij al vroeg afstapte in Parijs-Nice. “Het was nodig om de route naar Milaan-San Remo te herzien”, zegt Bouhanni in een persbericht.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bouhanni verteerde de regenachtige eerste dagen van de Koers naar de Zon slecht, waarna hij er de brui aan gaf. Na enkele dagen van herstel heeft de Fransman de training inmiddels weer opgepakt. Extra onderzoek toonde aan dat hij geen gezondheidsproblemen heeft overgehouden aan Parijs-Nice.

“Ik was echt aan het einde van mijn krachten”, kijkt Bouhanni terug. “Het is nooit leuk om op te geven. Ik heb het gevoel met mijn fiets nog steeds. Zaterdag ga ik een lange training doen en woensdag rijd ik Nokere Koerse.” Daarna zakt hij af naar Italië voor Milaan-San Remo. In die koers werd hij vorig jaar nog vierde.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2017 12:59
Als hij meekomt over de Poggio (afhankelijk van zijn conditie), moet je altijd met hem rekening houden in de sprint. Als hij vorig jaar geen schakelprobleem heeft dan … . Maar dat kan je ook zeggen over Gaviria uiteraard.
10 maart 2017 13:04
Had vorig jaar inderdaad de kans van zijn leven. Dit jaar tegen Sagan, Gaviria, Degenkolb, Demare, Kristoff, Matthews, Colbrelli en misschien nog Viviani of godbetert Cav... Lastig voor iemand die niet in vorm is. Kansen dus quasi nihil, een MSR win je niet op 80% van je krachten.
10 maart 2017 13:20
Meteen favoriet daar? Als hij daar niet wint zie ik het hem in MSR in ieder geval al helemaal niet doen.
10 maart 2017 14:05
Toch niet echt een aankomst op zijn maat in Nokere. Dan ligt M-S hem wel beter. Maar in deze conditie zie ik hem in beide koersen niet winnen.
10 maart 2017 15:59
Bouhanni was al es derde in Nokere. Misschien deze keer beter...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.