Brandon McNulty spreekt na zege van ‘pure waanzin’: “Maar ik bleef kalm”
foto: Cor Vos
zaterdag 30 maart 2024 om 17:58

Brandon McNulty spreekt na zege van ‘pure waanzin’: “Maar ik bleef kalm”

Het is nog altijd maar eind maart, maar Brandon McNulty boekte zaterdag alweer zijn vierde zege van het seizoen. De Amerikaan rekende vandaag in de GP Miguel Indurain na een bijzonder spannende finale af met Maxim Van Gils. “Ik kijk nu al uit naar meer, want dit is echt top”, vertelde hij in het flashinterview na afloop.

Bij het ingaan van de laatste twee kilometer leek de zege buiten bereik voor McNulty, nadat hij op de steile Alto Ibarra werd achtergelaten door Maxim Van Gils. De renner van UAE Emirates weigerde zich echter over te geven en wist met een zeer sterke afdaling toch weer aan te sluiten bij zijn Belgische opponent. In de sprint die volgde, wist McNulty aan het langste eind te trekken.

“Ik besloot aan te vallen op de laatste langere beklimming”, begon de winnaar zijn relaas. “Ik had toen een gat en moest alleen nog de steile klim overleven.” Op deze klim ging Van Gils echter nog op en over McNulty. “Maar ik bleef kalm en zette in op de afdaling. Daar kon ik nog terugkomen. Vervolgens won ik gelukkig nog de sprint.”

En dat is toch een verrassing, aangezien Van Gils bekend staat als een renner met een sterk eindschot. “De finale was pure waanzin. Ik kan wel spreken van een erg goede dag. Het is een heel goed jaar voor me. Ik kijk nu al uit naar meer, want dit is echt top.”

McNulty kan morgen met de beentjes omhoog de Ronde van Vlaanderen kijken, maar zal maandag weer een rugnummer opspelden. Dan begint hij namelijk aan de Ronde van het Baskenland (1-6 april). “Dat is echt een groot doel voor onze ploeg. Ik kan nu in kalmte en met het nodige zelfvertrouwen naar deze wedstrijd toewerken”, klinkt het vol optimisme.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.