Brandon McNulty verliest leiderstrui Parijs-Nice: “Ze keken allemaal naar UAE Emirates”
Foto: Cor Vos
woensdag 6 maart 2024 om 17:28

Brandon McNulty verliest leiderstrui Parijs-Nice: “Ze keken allemaal naar UAE Emirates”

Brandon McNulty kon zijn leiderstrui vandaag niet vasthouden in de vierde etappe van Parijs-Nice. In de finale muisden Luke Plapp (Jayco AlUla) en Santiago Buitrago (Bahrain Victorious) er van onder, waardoor UAE Emirates de meubelen moest redden.

“De ploeg reed goed vandaag, we zaten allemaal in positie. Alleen het weer, met de regen, maakte het een heel zware dag. Je moest de hele tijd voorin rijden”, reageerde McNulty bij Cycling Pro Net. “Ik voelde me al beter dan verwacht. Ik was ziek geworden na de UAE Tour, dus ik wist niet hoe goed ik zou zijn. Maar achteraf gezien ben ik heel blij met de benen.”

Minder blij was McNulty met de koerssituatie. “We probeerden Buitrago en Plapp nog wel terug te halen in de finale. We gingen rijden met Jay Vine, maar we kregen niet veel hulp van de andere ploegen. Dus bleven de twee voorop.”

Volgens Remco Evenepoel moesten ze bij UAE Emirates meer renners opofferen om die situatie te voorkomen. “Wij hadden de trui, dus keken ze allemaal naar ons. Maar er rijden meer ploegen mee dan wij alleen. Als je de etappe of het klassement wil winnen, moet je rijden. Maar zo gaat het nu eenmaal soms in de koers.”

Hoe schat McNulty de waardeverhoudingen bij de klassementsrenners in? “Het is lastig te zeggen wie de sterkste was. De twee leiders gingen natuurlijk heel snel op de slotklim. Maar ook Remco Evenepoel, Primoz Roglic en Matteo Jorgenson zagen er sterk uit. Het wordt alleszins een interessant slotweekend.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.