Brit Tom Pidcock Europees kampioen bij junioren
Foto: UEC
zondag 30 oktober 2016 om 12:45

Brit Tom Pidcock Europees kampioen bij junioren

Thomas Pidcock is de nieuwe Europees kampioen bij de junioren. De 17-jarige Brit rondde op de razendsnelle omloop een lange solo succesvol af. Thuisrijder Nicolas Guillemin en de Belg Timo Kielich gingen in Pont-Château met de zilveren en bronzen plak aan de haal.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Franse thuisrijders probeerden in Pont-Château aanvankelijk hun numerieke overwicht uit te spelen door slag om slinger te demarreren. Enkel Maxime Bonsergent lukte het om een kloof van betekenis te slaan, maar hij kreeg wel de Britse topfavoriet Thomas Pidcock met zich mee.

Pidcock nam halfweg definitief afstand van zijn Franse vluchtgenoot en bouwde vervolgens in geen tijd een verschil van twintig seconden op de rest uit. Fransman Nicolas Guillemin kwam samen met de Belg Timo Kielich nog wel met een sterk slotoffensief, maar de Brit bedreigen zat er niet meer in.

Vier Nederlanders in top-20
De Nederlanders konden, in tegenstelling tot vorig jaar (toen Jens Dekker en Mitch Groot de eerste twee plekken bezetten), geen rol van betekenis spelen. Vier jonge landgenoten wisten zich wel in de top-20 te rijden.

Europees kampioenschap veldrijden 2016
Uitslag junioren

1. flag-gb Tom Pidcock
2. flag-fr Nicolas Guillemin
3. flag-be Timo Kielich
4. flag-fr Antoine Benoist
5. flag-fr Antoine Raugel
6. flag-fr Maxime Bonsergent
7. flag-gb Ben Turner
8. flag-fr Jeremy Montauban
9. flag-be Andreas Goeman
10. flag-fr Erwann Kerraud

14. flag-nl Thymen Arensman
16. flag-nl Mees Hendrikx
17. flag-nl Bart Hazekamp
19. flag-nl Kyle Agterberg
23. flag-nl Perry Frijters
29. flag-nl Bart Artz

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2016 12:51
Enorme kracht heeft deze jongen.. en dat in toch maar een klein lijfje.
Ik kon er in ieder geval niet achter uit de wind zitten.
30 oktober 2016 12:52
Wat een fransen zeg
30 oktober 2016 13:00
Een zwaluw maakt nog geen zomer maar er is hoop, weinig belgen en nederlanders in de top. Misschien is de mondialisering in aantocht
30 oktober 2016 13:09
@walkowiak,

Bij de jeugd zie je dit gewoon veel meer. Daarnaast zijn het eigenlijk alleen Fransen en in dit geval 2 engelsen, de rest van top 20 bevat naast deze landen alleen 2 Italianen.

De keuze voor de weg valt bij de meeste pas in de periode als ze naar de beloften gaan.
30 oktober 2016 13:46
Vier nederlanders in top 20, terwijl er 6 van de selectie zijn gestart, is het dan niet mooier dat ze alle 6 worden vernoemd met 6 nederlanders bij de eerste 30. (samen uit samen thuis)
30 oktober 2016 21:13
Nu Nys teamleider is kan hij werken aan internationalisering door een paar van die talenten te contracteren en te behouden voor de cross, te beginnen met deze hier.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.