‘Bruyneel is een betere tacticus dan Riis’
maandag 30 januari 2012 om 19:02

‘Bruyneel is een betere tacticus dan Riis’

foto: Sirotti

Alain Gallopin is van mening dat Johan Bruyneel tactisch beter is dan Bjarne Riis. Dat vertelde RadioShack-ploegleider tegen Velochrono. De Fransman werkte met beide ploegleiders en geeft Andy Schleck meer kans om de Tour te winnen onder de hoede van Bruyneel.

“Bruyneel is tactisch slimmer dan Riis,” aldus Gallopin. “Hij is de beste manager waar ik ooit mee gewerkt heb. We werken nu al vier jaar samen, maar hebben nog nooit onenigheid gehad.”

De gebroeders Schleck rijden dit jaar de Dauphiné als voorbereiding op de Tour. “Johan heeft liever dat Andy de Dauphiné rijdt als voorbereiding op de Tour. Hij deed dit met Armstrong vrijwel altijd, behalve in 2001. Wanneer je tweede wordt in de Tour, moet je proberen iets te veranderen. Vorig jaar waren degenen die de Dauphiné reden in het voordeel. Zo was de tijdrit bijvoorbeeld identiek hetzelfde. Andy heeft daar de Tour verloren.”

Over de Tourploeg van RadioShack-Nissan-Trek is nog weinig beslist. Veel renners komen nog een aanmerking voor een selectie. Naast Andy en Fränk Schleck lijken Andreas Klöden, Chris Horner en Fabian Cancellara zekerheden. Daarnaast komen Jens Voigt, Maxim Monfort, Haimar Zubeldia, Gregory Rast, Joost Posthuma, Yaroslav Popovych, Jakob Fuglsang, Mikel Irizar en Linus Gerdemann in aanmerking. “Maar het duurt nog meer dan vijf maanden. Er kan nog veel veranderen,” aldus Gallopin. Fuglsang, Zaugg, Rohregger en Bennati staan gepland voor de Giro.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.