Campenaerts wil tijdig duidelijkheid over deelname aan Olympische Spelen
woensdag 23 oktober 2019 om 11:09

Campenaerts wil tijdig duidelijkheid over deelname aan Olympische Spelen

Victor Campenaerts moet afwachten of hij volgende zomer deel mag nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. De houder van het werelduurrecord wist zich niet te kwalificeren voor de Spelen, waardoor bondscoach Rik Verbrugghe beslist over zijn lot. Campenaerts en zijn trainer hopen tijdig duidelijkheid te krijgen

Kurt Lobbestael – de trainer van Campenaerts – sprak dinsdagmiddag volgens persbureau Belga met technisch directeur Frederik Broché over de ontstane situatie. “Wij kunnen bij wijze van spreken niet wachten tot in juni op die selectie of geen-selectie. Het zijn Olympische Spelen in Japan, dat vraagt vanwege de hitte, vochtigheid en dergelijke meer toch een gedegen voorbereiding”, aldus Lobbestael.

Nog vier plekken beschikbaar
De Belgen mogen vijf renners opstellen in Tokio. Renners die de tijdrit rijden, moeten ook in actie komen tijdens de wegrit. Remco Evenepoel verzekerde zich door een tweede plaats op het WK Tijdrijden al van een plekje. Campenaerts (vorig jaar nog derde op het WK tegen de klok) reed door een val en materiaalpech een ongelukkige tijdrit en werd slechts elfde.

Het kamp-Campenaerts verlangt naar een datum waarop duidelijkheid verschaft kan worden en weet bij voorkeur voor medio mei waar men aan toe is. “Daarnaast willen we graag weten welk resultaat Victor moet halen om naar die Spelen te mogen gaan, welke prestatie moet hij leveren. Een resultaat in een grote koers, zoals een tijdrit in de Tirreno-Adriatico, in Parijs-Nice, de Giro.”

Half november vindt er een tweede gesprek plaats, waar ook Campenaerts bij aanwezig is. “Hopelijk kan dan al iets meer duidelijkheid verschaft worden over die vragen die we gesteld hebben”, aldus Lobbestael.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
23 oktober 2019 12:34
Victor Campernaerts gaat en wil altijd veel maar doet vooral heel weinig...

De meeste renners kunnen het zich niet permitteren om een gans jaar niets anders te doen dan zich voor te bereiden op het uurrecord.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.