Cancellara: “Geen motivatie meer om werelduurrecord aan te vallen”
zaterdag 14 februari 2015 om 11:05

Cancellara: “Geen motivatie meer om werelduurrecord aan te vallen”

Fabian Cancellara heeft het werelduurrecord uit zijn hoofd gezet, maar houdt de deur op een kleine kier. De Zwitser kan de motivatie niet meer opbrengen, bekent hij. Mede door de nieuwe regelgeving en zijn andere doelen in de toekomst, ziet hij op korte termijn een aanval op het record niet zitten. Dit geeft hij aan tegenover VeloNews.

”Ik concentreer mij op andere doelen”
”De regels zijn veranderd, en ik ben de motivatie kwijt, om eerlijk te zijn”, vertelt de renner van Trek Factory Racing. ”Als Bradley (Wiggins) het doet en een record neerzet, wordt het lastig voor iemand om het nog te verbeteren. Zijn vermogen op de baan is als geen ander.”

De 33-jarige Cancellara zegt ook dat hij een poging op het door Rohan Dennis gezette record (52,491 km) niet uitsluit, maar dat hij het niet direct op zijn programma zou zetten. ”Op dit moment niet, eerlijk gezegd. Ik werk er niet aan. Ik kan geen ja of nee zeggen, maar ik kan wel zeggen dat ik mij concentreer op andere doelen.”

”Phinney, Martin en Dumoulin kunnen het doen”
Eventuele andere kandidaten voor het uurrecord moeten volgens Spartacus gezocht worden in de jongere generatie. ”Taylor Phinney, Tony Martin en Tom Dumoulin kunnen het doen”, stelt hij. ”Wiggins zal een hoge standaard stellen, maar de technologie verbetert en fietsen worden sneller en meer aerodynamisch. Het is de prestatie, maar ook de technologie.”

Vorig jaar wilde Cancellara het record wél aanvallen, maar dat was nog voor de regelwijziging. Hierdoor ging zijn poging niet door. ”Ik weet het niet, het is chaos nu. Ik denk dat het uurrecord nog steeds dood zou zijn als ik het niet van plan zou zijn. Dat weet ik honderd procent zeker. Er zouden dan geen regels veranderd zijn, en niemand zou het geprobeerd hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.