Carrefour stopt met sponsoren ASO
foto: ASO
dinsdag 29 mei 2018 om 11:26

Carrefour stopt met sponsoren ASO

De Franse supermarktketen Carrefour zal na een samenwerking van 26 jaar na het kalenderjaar 2018 stoppen met het sponsoren van de ASO, de organisatie achter de Tour de France en Vuelta a España. Dat meldt de Franse krant Les Echos. Dit betekent dat de ASO op zoek moet naar een nieuwe sponsor van zowel de bolletjestrui in de Tour als de rode leiderstrui in de Vuelta.

Sinds Alexandre Bompard bezig is met een herstructurering van de supermarktketen op sociaal en commercieel vlak, is het bedrijf op zoek naar nieuwe marketingstrategieën en commerciële partnerschappen. Dit betekent dat de acht miljoen euro die de ASO jaarlijks vraagt voor de sponsoring van de bolletjestrui en rode leiderstrui niet meer opgehoest kan worden.

Wie de Carrefour opvolgt als sponsor van de twee leiderstruien, is nog niet bekend.

RIDE Magazine
51 Reacties
Sorteer op:
30 mei 2018 08:44
8 mio is veel geld. Dat zou veel reclame op moeten leveren. Ik volg het wielrennen redelijk intensief, maar dat Carrefour sponsor is van de bollentrui en de leiderstrui in de Vuelta wist ik niet eens (of is in ieder geval niet zodanig bij mij blijven hangen). Hoe zit dat bij anderen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.