dsm-firmenich PostNL kijkt terug op wisselvallige Giro: “Ups-and-downs”
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2024 om 20:30

dsm-firmenich PostNL kijkt terug op wisselvallige Giro: “Ups-and-downs”

Romain Bardet kende in de twintigste etappe van de Giro d’Italia een zware dag. De Fransman van dsm-firmenich PostNL werd vijftiende in de daguitslag en verloor daardoor twee plekken in het klassement, waardoor hij de Giro hoogstwaarschijnlijk als negende gaat afsluiten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het resultaat van Bardet vandaag lijkt exemplarisch voor de hele Giro van de Nederlandse formatie, die zijn sprinter Fabio Jakobsen zonder ritwinst al in de tweede week zag uitvallen. “Romain (Bardet, Red.) heeft tot de streep gevochten om zijn top-10 plek te verdedigen, en hij kan trots zijn dat hij tot de finish alles heeft gegeven”, zei coach Matt Winston op de website van de ploeg.

Focus op Rome
“Het is niet waar we vandaag op gehoopt hadden, maar dat is wielrennen. Je hebt goede en slechte dagen”, aldus de Brit. “We hebben de afgelopen drie weken ups-and-downs meegemaakt in deze koers. We hebben goede dagen gehad, maar ook ritten waarin we echt geleden hebben door ziekte of blessures. Nu moeten we ons herpakken en focussen op de laatste etappe, waar we mikken op de sprint”, besloot hij.

Ondanks een teleurstellende dag maakte Bardet na afloop van de etappe nog wel tijd om een jonge supporter blij te maken  met een gebruikte bidon.


Sometimes it’s the simplest of gestures which make someone’s day ☺️ #GirodItalia🇮🇹 pic.twitter.com/IWQpPUMFXi

Team dsm-firmenich PostNL (@dsmfirmpostnl) May 25, 2024

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.