Castroviejo trots ondanks missen medaille
Foto: Sirotti
donderdag 11 augustus 2016 om 09:47

Castroviejo trots ondanks missen medaille

Jonathan Castroviejo kwam woensdag in de olympische tijdrit vier seconden tekort voor een medaille. De Spanjaard, die in februari nog zijn nekwervel brak, weigert echter te spreken van pech. “Ik heb namelijk geen fouten gemaakt”, stelt hij tegenover Cyclingnews.

“Misschien heb ik niet alle risico’s genomen in de afdalingen, omdat ik nog steeds mijn zware valpartij in gedachte heb”, vervolgt hij. “Bovendien was het wegdek in slechte staat. Maar ik moet blij zijn, omdat ik weer terug ben op mijn niveau, al was ik dichtbij een medaille.”

Dat is niet voor het eerst. Vorig jaar kwam Castroviejo drie seconden tekort voor een medaille op het wereldkampioenschap tijdrijden. Toch blijft de Movistar-renner positief. “Ik had niet eens verwacht dat ik nog aan de Spelen mee zou kunnen doen, na dit turbulente seizoen. Hier zijn maakt me al bij.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2016 10:08
Edit redactie: thx
11 augustus 2016 10:22
Welke valpartij is dat geweest?
11 augustus 2016 10:25
@LutsenkoFan: http://www.wielerflits.nl/nieuws/142530/castroviejo-breekt-nekwervel-na-botsing-met-toeschouwer.html/comment-page-1

Lang leve de zoekfunctie ;)
11 augustus 2016 11:37
Mooie reactie en een leuke renner.
11 augustus 2016 11:45
Cancellara, Froome en Castroviejo tevreden, Martin en (echt waar!) Dumoulin teleurgesteld.
Dan missen we nog een heel belangrijke reactie: die van Rohan Dennis, al kunnen we die natuurlijk wel raden. Hij leek immers aardig op weg naar een medaille, tot hij problemen kreeg met zijn fiets.
11 augustus 2016 12:30
Zou mooi zijn als Castroviejo op het WK een medaille zou kunnen pakken, na al die 4e plaatsen.
12 augustus 2016 08:30
@Tuubke:
Dennis bleef ontgoocheld achter na de Rio-tijdrit. Hij was aan het klooien op de fiets, die hij zelfs wisselde op een gegeven moment. De specialist in de race tegen de klok werd uiteindelijk nog wel vijfde. "Ach ja, dit soort dingen gebeuren", relativeerde Dennis in gesprek met de Adelaide Advertiser. "Ik moet niet te teleurgesteld zijn, het ligt toch buiten mijn controle. Ik ben wel trots op hoe ik gereden heb, los van mijn mechanische pech en fietswissel. Ik neem mijn pet af voor Cancellara, hij is een indrukwekkende renner."

Om te reageren moet je ingelogd zijn.