maandag 1 april 2024 om 12:18

Oier Lazkano genoot van de Ronde ondanks ‘frustratie’ op Koppenberg: “Kom volgend jaar terug”

Video Oier Lazkano liet in de voorfinale van de Ronde van Vlaanderen nog maar eens zien dat hij uit het juiste hout gesneden is. Nadien kende de renner van Movistar echter een terugviel, waardoor hij ‘pas’ als 73ste over de streep kwam in Oudenaarde. “Ik wil terugkomen”, zei hij na afloop vastberaden voor de camera van WielerFlits.

“Tot de Koppenberg verliep de koers perfect”, kijkt Lazkano terug. “We zaten waar we moesten zitten. Maar ja, op de Koppenberg verloren we de grip. We moesten van de fiets en verloren veel tijd en posities. Dat was een beetje frustrerend, maar ik heb echt genoten van deze wedstrijd, van de fans en het publiek. We komen volgend jaar terug.”

Op de tweede keer Oude Kwaremont zat Lazkano nog goed van voren. Richting de top dichtte de Spaanse kampioen het gat naar Mathieu van der Poel, die al een eerste prik had uitgedeeld. “We wisten dat het een heel belangrijke moment was. Het was niet zo erg als op de Koppenberg, maar alsnog was het heel glibberig. (…) Of ik daar nog dacht dat Van der Poel te verslaan was? We kwamen hier zonder angst voor wie dan ook. Hij is een geweldige renner, maar we moesten onze eigen koers rijden.”

Jurgen Roelandts: “De moraal brak wat bij Oier, denk ik”
Jurgen Roelandts, ploegleider van Lazkano bij Movistar, zag dat Lazkano en Iván García Cortina in goede positie begonnen aan de Koppenberg. Laatstgenoemde begon zelfs solo aan de Bult van Melden. “Maar alle twee kwamen te voet te staan, waardoor we in de verdediging werden gedrukt. Bij Oier brak de moraal wat, denk ik. Dat was spijtig. Als Cortina daar boven komt, is hij mee met Mathieu en kan hij misschien mee tot de Oude Kwaremont of zo. Nu werd het een iets andere wedstrijd voor ons. Dat was spijtig, maar tot daar hebben ze een heel goede wedstrijd gereden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.