Cavendish klopt Merlier en Philipsen in het enige Belgische Na-Tourcriterium in Roeselare

woensdag 21 juli 2021 om 08:26
Cavendish klopt Merlier en Philipsen in het enige Belgische Na-Tourcriterium in Roeselare

foto: Cor Vos

Mark Cavendish heeft dinsdagavond het Na-Tourcriterium van Roeselare op zijn naam geschreven. De winnaar van de groene trui en vier etappes tijdens de afgelopen Tour de France rekende in West-Vlaanderen af met Tim Merlier en Jasper Philipsen, twee Belgische uitblinkers uit de voorbije Tour.

Het criterium van Roeselare is het enige Na-Tourcriterium dat deze zomer door kon gaan, ondanks alle coronamaatregelen. De organisatie diende zich wel te houden aan een aantal regels. Zo was het aantal bezoekers beperkt en moesten de fans een mondmasker dragen en afstand houden. Ook werd voor de start van het criterium een moment van stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het noodweer.

Naast groene trui Cavendish, Merlier en Philipsen (die in het speciale paarse Poulidor-tenue van Alpecin-Fenix reden, red) waren ook ritwinnaar Dylan Teuns, Edward Theuns, Tim Declercq, Jelle Wallays, Brent Van Moer en Jonas Rickaert van de partij.

De tijdrit die vlak voor het echte criterium werd verreden, werd gewonnen door ‘El Tractor’ Tim Declercq. De trouwe helper van Deceuninck-Quick-Step kreeg ook nog een rode lantaarn uitgereikt na afloop, vanwege zijn laatste positie in het klassement van de Tour.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.