Cavendish ontbreekt in Milaan-San Remo

donderdag 21 maart 2019 om 10:32
Cavendish ontbreekt in Milaan-San Remo

Mark Cavendish - Foto: Cor Vos

Voor het eerst sinds 2009 zal Mark Cavendish niet aan het vertrek verschijnen van Milaan-San Remo. Dat blijkt uit de selectie van Dimension Data voor de lenteklassieker. Ook Edvald Boasson Hagen ontbreekt in de equipe, die zaterdag vooral rekent op de snelle sprintbenen van Giacomo Nizzolo. Ook Tom-Jelte Slagter mag starten namens de formatie.

Het ontbreken van Cavendish komt niet als donderslag bij heldere hemel. The Manx Missile is dankzij vier zware valpartijen de afgelopen jaren en het Epstein-Barr Virus het hele jaar al niet in goeden doen. Tijdens Parijs-Nice werd dit nogmaals duidelijk. Hij stapte af tijdens de tweede etappe.

Samen met performance manager Rolf Aldag werd nog gekeken hoe Cavendish nog kon worden klaargestoomd voor de klassieker, maar de 33-jarige sprinter is niet klaar genoeg bevonden. Dat betekent dat Cav voor het eerst sinds 2009 – toen hij Milaan-San Remo wist te winnen – niet aanwezig is tijdens het eerste monument van het wielerseizoen.

In plaats van Cavendish schuift Dimension Data Giacomo Nizzolo naar voren als kopman. “Het is geen zware race als je kijkt naar het profiel, maar na 290 kilometer voelt elke kleine heuvel als een grote beklimming. Ik probeer om onderweg zo min mogelijk energie te verspillen om klaar te zijn voor de slotfase”, zegt de Italiaan, die voorlopig nog niet verder kwam dan een 42ste plek in San Remo. De 30-jarige Italiaan won dit jaar al de sprint in de slotetappe van de Ronde van Oman.

Selectie flag-za Dimension Data voor flag-nl Milaan-San Remo (23 maart)
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-cz Roman Kreuziger
flag-gb Steve Cummings
flag-it Enrico Gasparotto
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-at Bernard Eisel

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.