Chaves naar Giro d’Italia als luitenant van Yates
Esteban Chaves - foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2019 om 11:25

Chaves naar Giro d’Italia als luitenant van Yates

Esteban Chaves komt voor in de Giro-plannen van Mitchelton-Scott. De ploeg maakte vandaag bekend dat de Colombiaan Simon Yates gaat helpen een gooi naar de eindzege in de 102de Giro d’Italia te doen.

Vorig jaar was de Ronde van Italië een koers van twee gezichten voor Chaves. De klimgeit won de etappe met aankomst op de Etna, maar ziekte gooide vervolgens roet in het eten. Hij reed de ronde nog wel uit maar door de Ziekte van Pfeiffer stond hij na afloop van de Giro maandenlang buitenspel. Pas begin februari maakte hij zijn rentree in het peloton.

“Ik heb een speciale band met Italië”, blikt Chaves, in 2016 tweede in het eindklassement, vooruit. “Afgelopen jaar kende de Ronde van Italië ups en downs voor ons. Ik kijk ernaar uit om er weer te koersen, maar ik kan ook niet ontkennen dat ik soms in paniek ben geweest. Aan wat er afgelopen jaar gebeurde kon ik weinig doen. Toen ik na vele maanden eindelijk weer kon trainen was ik bang dat het weer terug kon komen.”

“Gelukkig heb ik mensen en dit team om me heen die me voor honderd procent steunen. Voor het seizoen waren er veel vraagtekens, maar nu voel ik me stukken beter”, vervolgt de klimmer uit Bogotá in het communiqué van de ploeg. “Elke koersdag heb ik stappen gezet. Ik ben op weg om zonder gezondheidsproblemen in goede vorm aan de start van de Giro te staan.”

Chaves heeft er dit jaar al vier etappekoersen opzitten. Hij begon zijn wegseizoen in de Ronde van Valencia, waarna de Ruta del Sol, Parijs-Nice en de Volta a Catalunya volgden. Voor de start van de Giro rijdt Chaves vooralsnog  geen wedstrijden meer. De Ronde van Italië – die 11 mei begint met een tijdrit in Bologna – is de eerste koers die op zijn wedstrijdplanning staat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.