Christina Watches jaagt op ProContinentale status
donderdag 12 september 2013 om 21:11

Christina Watches jaagt op ProContinentale status

Het Deense Christina Watches jaagt nadrukkelijk op een ProContinentale licentie voor komend seizoen. De formatie – met onder meer Angelo Furlan en Stefan Schumacher binnen de gelederen – heeft vergevorderde fusieplannen met een ander Continentaal team, maar wil nog niet bekend maken welk team dit is. ”De fusie is zo goed als rond”, zo verklaart manager Claus Hembo tegenover diverse Deense media.

”We hebben altijd de ambitie gehad om de stap hogerop te maken met dit team”, aldus Hembo. ”Het Deense wielrennen heeft absoluut baat bij een ProContinentale ploeg. Het idee is dat we een formatie bouwen rondom Stefan Schumacher en met tenminste zeven Deense coureurs.” Tot nu toe legde Christina Watches enkel de Deen Jimmy Sørensen vast voor komend seizoen.

Toch is er nog hoop op meer landgenoten. ”Wellicht kunnen we enkele renners contracteren die bij Saxo-Tinkoff einde contract zijn.” Over de op handen zijnde fusie zegt Hembo: ”Het gaat om een team buiten Denemarken, maar meer kan ik er niet over zeggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.