Cian Uijtdebroeks toont zich in Tour of the Alps: “We wilden iets proberen”

dinsdag 19 april 2022 om 16:54
Cian Uijtdebroeks toont zich in Tour of the Alps: “We wilden iets proberen”

Archiefbeeld - foto: Cor Vos

Cian Uijtdebroeks was in de tweede etappe van de Tour of the Alps een van de renners die op de eerste klim van de dag wegreden. De jonge Belg werkte goed samen in de kopgroep met daarbij ook Pavel Sivakov, Michael Storer, Thymen Arensman en Miguel Ángel López, maar moest op de Passo della Mendola passen.

“We wilden vandaag iets proberen en toen de aanvallen op de eerste klim begonnen, volgde ik de bewegingen”, vertelde Uijtdebroeks na afloop van de etappe op de website van zijn ploeg BORA-hansgrohe. “Het was een sterke groep en we werkten goed samen. Het tempo lag de hele dag erg hoog en ik moest veel afzien, maar eigenlijk voelde ik me best goed.”

Toen Sivakov op de Passo della Mendola aanviel, kon de beloftevolle Belg niet meer volgen. “Ik hield echter een goed ritme aan. Na de afdaling werd ik door het peloton teruggepakt en op de laatste klim kon ik ze volgen.”

Breuk in het peloton
Op de top van de Passo Palade, de laatste klim, trok Bahrain-Victorious, de formatie van Mikel Landa en Pello Bilbao, echter door en ontstond er een breuk in het peloton. “Er was geen kans meer om het gat te dichten en ik maakte deel uit van de groep met de groene trui. We slaagden erin het tijdsverlies tot 35 seconden te beperken.”

Uijtdebroeks was echter blij met zijn prestatie. “Nu moet ik goed herstellen want er komt nog veel klimwerk aan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone