Circus-Wanty Gobert wil zich tonen in Parijs-Nice: “Geschenk uit de hemel”
foto: Cor Vos
vrijdag 6 maart 2020 om 18:54

Circus-Wanty Gobert wil zich tonen in Parijs-Nice: “Geschenk uit de hemel”

Circus-Wanty Gobert werd ter elfder ure toegevoegd aan de deelnemerslijst van Parijs-Nice, nadat meerdere WorldTeams afhaakten door het coronavirus. Zowel in de vlakke etappes als in het klassement wil de ploeg haar mannetje staan.

Xandro Meurisse en Fabien Doubey zijn de troefkaarten voor de zwaardere etappes, terwijl Danny van Poppel en Andrea Pasqualon de snelle mannen zijn in de acht renners tellende selectie. “Gezondheid primeert, en de maatregelen zijn zeer strikt. De afgelasting van de Italiaanse koersen is een zeer spijtige zaak”, zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren, die een optreden van zijn team in Milaan-San Remo in het water zag vallen.

“We zijn desalniettemin zeer tevreden dat we in Parijs-Nice aan de bak kunnen! Onze deelname is een geschenk uit de hemel en we gaan dan ook tonen dat we aanwezig zijn. In de vlakke ritten zullen we alles uit de kast halen om dichte ereplaatsen te behalen, al dromen we stiekem ook over een ritoverwinning. Ik ben eveneens ook benieuwd hoe ver we met Xandro Meurisse in het eindklassement kunnen geraken”, aldus Van der Schueren.

Xandro Meurisse
Meurisse is maar wat blij met de mogelijkheid om Parijs-Nice te rijden. “Met dit collectief kunnen we op alle terreinen meedoen, ook voor mezelf zijn er enkele ritten waarin ik iets kan tonen. Na de eerste drie sprintetappes, waarin de wind een grote rol kan spelen, kunnen we een balans opmaken en onze ambities voor het eindklassement uitspreken”, zegt de winnaar van de Vuelta a Murcia.

Parijs-Nice staat op de kalender voor 8-15 maart.

Selectie Circus-Wanty Gobert voor Parijs-Nice 2020
flag-be Aimé De Gendt
flag-be Tom Devriendt
flag-fr Fabien Doubey
flag-be Xandro Meurisse
flag-it Andrea Pasqualon
flag-nl Boy van Poppel
flag-nl Danny van Poppel
flag-be Pieter Vanspeybrouck

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.