Cofidis-ploegbaas over 2020: “We hebben een uitgebalanceerde ploeg”
Herrada's ritzege in de Vuelta was een van Cofidis' hoogtepunten in 2018 - foto: Cor Vos
woensdag 27 november 2019 om 08:50

Cofidis-ploegbaas over 2020: “We hebben een uitgebalanceerde ploeg”

Cofidis is klaar op de transfermarkt. De ploeg maakte zelf bekend dat er volgend jaar 28 renners voor de Franse wielerformatie zullen rijden, waaronder de nieuwe sprintkopman Elia Viviani.

Naast de katterappe Italiaan heeft de ploeg zich ook versterkt met onder meer Guillaume Martin (Wanty-Gobert), Fernando Barcelo (Euskadi-Murias), Piet Allegaert (SportVlaanderen-Baloise) en Julien Vermote (Dimension Data). Een mengeling van jong talent en ervaren krachten. “We hebben een uitgebalanceerde ploeg”, vindt ploegbaas Cédric Vasseur dan ook.

“We hebben gestreefd om nieuw talent van WorldTour-niveau aan onze ploeg toe te voegen om onze ambities kracht te kunnen bijzetten”. Een nieuwe naam steekt er wel met kop en schouders bovenuit: “We zijn heel trots dat we Viviani hebben kunnen aantrekken. Hij heeft zichzelf bewezen als een van de beste sprinters ter wereld.”

Vasseur, in zijn profcarrière winnaar van twee Tourritten, is duidelijk in zijn nopjes met de komst van de Italiaanse veelwinnaar, maar hij vergeet de andere renners ook niet te bespreken. “Guillaume Martin ontwikkelt zich gestaag in etappekoersen en hij zal ook een belangrijke renner zijn. Daarnaast vertrouwen we op ervaren renners als Cyril Lemoine, Nathan Haas en Julien Vermote. Zij zullen hun aandeel hebben in onze overwinningen en in het ondersteunen van de jonge talenten Fernando Barcélo, Eddy Finé, Victor Lafay, Emmanuel Morin en Attilio Viviani.”

Vasseur meldt voorts dat de eerste ploegstage in december in Calpe zal plaatsvinden. Al in januari zal de equipe op drie fronten aanwezig zijn, namelijk in de Tour Down Under, La Tropicale Amissa Bongo de Ronde van San Juan.”

Selectie Cofidis voor 2020
flag-be Piet Allegaert
flag-es Fernando Barceló
flag-er Natnael Berhane
flag-be Dimitri Claeys
flag-it Simone Consonni
flag-fr Nicolas Edet
flag-fr Eddy Finé
flag-au Nathan Haas
flag-fr Jesper Hansen
flag-es José Herrada
flag-es Jesús Herrada
flag-fr Victor Lafay
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Cyril Lemoine
flag-fr Mathias Le Turnier
flag-fr Guillaume Martin
flag-es Luis Angel Maté
flag-de Marco Mathis
flag-fr Emmanuel Morin
flag-fr Anthony Pérez
flag-fr Pierre-Luc Périchon
flag-fr Stéphane Rossetto
flag-it Fabio Sabatini
flag-fr Damien Touzé
flag-be Kenneth Vanbilsen
flag-be Julien Vermote
flag-it Attilio Viviani
flag-it Elia Viviani

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.