Corne van Kessel: “Het was een typisch Boom-parcours”
Foto: Orange Pictures - Dick Soepenberg
woensdag 4 januari 2017 om 18:30

Corne van Kessel: “Het was een typisch Boom-parcours”

De Centrumcross heeft een spannende strijd tussen Corné van Kessel en Lars Boom opgeleverd. De 25-jarige Van Kessel trok, tot zijn eigen verbazing, voor het tweede jaar op rij aan het langste eind. “Op een typisch Boom-parcours, met veel stroken op de power, is het niet makkelijk om met zo iemand af te rekenen”, vertelt de gelukkige winnaar aan WielerFlits.

Vierde moddercross
In een regenachtig Surhuisterveen kregen veel renners vanmiddag de allereerste moddercross van het seizoen voor de wielen geschoven. Dat is buiten Van Kessel gerekend. “Ik heb er in november twee in Zwitserland gereden, en aan het begin van het seizoen was het ook in Ardooie een modderpartij. Het blijft toch altijd een serieuze aanpassing om terug van de snelle wedstrijden naar het slijk over te schakelen, maar vandaag had ik eigenlijk meteen een goed gevoel.”

Van Kessel heeft er de voorbije weken een pak meer wedstrijden opzitten dan zijn tegenstanders Lars Boom en Lars van der Haar. Voelde hij dat vandaag? “Ik denk dat het normaal is dat die opeenvolging op een gegeven moment begint te wegen. De boodschap is dan om tussen al die crossen door heel weinig te doen. Behalve losrijden dan, om het herstel wat te bevorderen. Aan dat recept heb ik goed vastgehouden, waardoor ik vandaag toch best fris was.”

Wedstrijdverloop
Na materiaalpech bij Boom en een minder moment van Van der Haar reed Van Kessel lange tijd alleen aan de leiding. Boom vocht knap terug, waardoor we op twintig minuten van het einde het begin van een tweestrijd kregen. “Ik had die terugkeer van Boom verwacht. Het was een typisch Boom-parcours, met veel rechte stukken en stroken op de power. Dat maakt het niet makkelijk om met zo iemand af te rekenen.”

Bijna ging het nog mis voor Van Kessel, toen hij met één ronde te gaan de controle over zijn fiets verloor in een bocht en buiten het parcours belandde. “Een stuurfout. Ik besloot om gewoon door te rijden, achter het lint door, maar ik weet niet of ik dat risico zou nemen als ik nog eens in zo’n situatie terecht kom. Terugdraaien zou verstandiger zijn. Ik verloor wel wat tijd, maar ik had het gevoel dat er nog iets op zat. Natuurlijk, als Lars daarna niet nog enkele foutjes maakt, is de kans klein dat ik nog terugkom.”

“Je moet dromen”
De volgende opdracht is het Nederlands kampioenschap in Sint-Michielsgestel. Ook iets voor Van Kessel? “Meedoen voor de podiumplaatsen zou al mooi zijn. Er gaan natuurlijk andere mannen aan de start staan die vandaag niet gereden hebben. In de eerste plaats Mathieu, van wie ik verwacht dat hij de grote favoriet blijft na zijn blessure. Maar let op, de wedstrijd moet altijd gereden worden. Je moet dromen.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
4 januari 2017 20:09
Van Kessel heeft inderdaad een punt, wat betreft het rijden buiten het parkoers. Er zal een jurylid met het verkeerde been uit bed gestapt zijn en je hebt zo een DSQ aan je broek.
4 januari 2017 21:18
Denk dat, dat in Surhuisterveen wel mee valt.
5 januari 2017 10:20
Ja je moet het parcours weer op waar je het verlaten hebt.
In 2010 stond er bij de start van de amateurs een UCI commissaris iedereen tot op de centimeter in het juiste startvakje te zetten (met temperaturen van -5C.). Wat hij helaas niet had gezien was dat je verderop op het parcours op een smal besneeuwd paadje reed met aan weerszijden 3 rijen prikkeldraad..... Gelukkig ging alles goed.
Van Kessel haalde geen voordeel uit het 'afsnijden' dus geen probleem lijkt me, in mountainbike marathons is dat wel eens anders, waar men vooraf zelfs gaat zoeken naar afsnijd-mogelijkheden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.