Cort Nielsen snelt naar zege in Tour of Oman
foto: Lapresse
vrijdag 16 februari 2018 om 12:20

Cort Nielsen snelt naar zege in Tour of Oman

Magnus Cort Nielsen heeft een felbetwiste vierde etappe in de Tour of Oman op zijn naam geschreven. De Deen van Astana toonde zich na ruim 117 kilometer sneller dan Italianen Giovanni Visconti (Bahrain Merida) en Alberto Bettiol (BMC). Greg van Avermaet moest genoegen nemen met de vierde plaats, maar behoudt de leiderstrui.

Weening onderdeel van zeskoppige vluchtgroep 
Roompot-Nederlandse Loterij wist, na Wouter Wippert gisteren, opnieuw een renner af te leveren voor de vroege vlucht. Het was Pieter Weening die na zes kilometer samen met Jacques Janse van Rensburg (Dimension Data), Loïc Chetout (Cofidis), Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Casper Pedersen (Aqua Blue Sport) en Jon Irisarri (Caja Rural-Seguros RGA) wist weg te rijden uit het peloton. De zeskoppige vluchtgroep reed vervolgens een maximale voorsprong bijeen van ruim twee minuten.

Chetout op jacht naar puntentrui, eerste tegenaanvallen een feit 
Onderweg was het Chetout die – net als gisteren – de volle buit wist te pakken bij de tussensprint van de dag, terwijl Van Rensburg tweemaal als eerste bovenkwam op de beklimming van Al Jabal Street. Met nog ruim vijftig kilometer te gaan gaf de Fransman zijn zegen aan de overige vluchters, waarna hij werd opgeslokt door het door BMC en Bahrain Merida aangevoerde peloton.

Met het naderen van de finale, steeg ook de nervositeit in het peloton. Sindre Lunke (Fortuneo-Samsic) en Danilo Celano (Caja Rural-Seguros RGA) gooiden als eerste de knuppel in het hoenderhok, terwijl Van Rensburg vooraan een solo op poten probeerde te zetten. De Zuid-Afrikaan werd echter bijgehaald door Celano en de vanuit het peloton gesprongen Peter Stetina (Trek-Segafredo).

Finale wordt gekruid door Bahrain Merida, Cort Nielsen zegeviert
Van Rensburg en Stetina wisten elkaar, na het lossen van Celano, al snel te vinden. Dit zorgde ervoor dat het tweetal een veertigtal seconden wist uit te lopen op een inmiddels flink uitgedunde achtervolgende groep. Bij het opdraaien van de laatste passage van de Al Jabal Street moest de inmiddels moegestreden Van Rensburg zijn Amerikaanse metgezel laten gaan. Vanuit het peloton was het Bahrain Merida dat twee waarschuwingsschoten wist te lossen, met Vincenzo Nibali en Gorka Izagirre als kogels met dienst.

De Spanjaard wist op de top belangrijke bonificatieseconden te grijpen, voor het Astana-duo Alexey Lutsenko en Miguel Ángel López. In de daaropvolgende afzink vloeide een groep van 26 renners samen, die vervolgens in gestrekte draf naar de finish reed. In de eindsprint bleek Cort Nielsen over de snelste benen te beschikken, voor de Italianen Visconti en Bettiol.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
16 februari 2018 12:24
Die mocht ook wel eens winnen, was al redelijk in vorm in Abu Dhabi.

(edit) Ah ja, Dubai idd. Lijkt allemaal op elkaar daar.
16 februari 2018 12:34
@stenalic dubai bedoel je? Abu dhabi komt nog
16 februari 2018 12:38
Zou hij er ook zo tegenaan gehikt hebben net als Coquard? De Tour of Oman aka de Appetiser.
16 februari 2018 12:44
Morgen rit van de waarheid op Green Mountain, lijkt strijd te worden tussen Nibali & Lopez voor klassement met mannen als Gorka Izagirre en Rui Costa als outsiders.
Iemand die weet of er een behoorlijke livestream is, of ergens waar je livebeelden kunt krijgen?
16 februari 2018 12:51
Bettiol die 4 seconden voor kopman Greg wegkaapt...... :)
16 februari 2018 13:07
@NielsCos
Nee, die zijn er niet.
16 februari 2018 13:29
@piti
Want den Greg zal morgen zeker Lopez kunnen benaderen op Green Mountain.
16 februari 2018 13:32
Jammer dat Costa in de eerste etappe tijd verliest. Hij is wel degelijk in vorm. Abu Dhabi dan maar.
16 februari 2018 13:42
Costa is ziek geweest in de weken voor Oman, maar zegt zelf dat zijn benen goed zijn. Verwacht een erg sterk seizoen van hem eigenlijk nu hij zag weer mag gaan focussen op de dingen waar hij goed in is.
16 februari 2018 14:05
Zwaar verdient. Astana is de ploeg van dit voorseizoen. Ze koersen heel attractief en waren al 10x 2de of 3de.
16 februari 2018 15:18
Eiking blijft toch ook consistent vooraan mee peddelen, ondanks die breuk in zijn voet.
16 februari 2018 15:35
Bestaat de wielerploeg van Suntour nog ?
16 februari 2018 19:33
Goeie dag voor Wippert. Na 2x laatste kon hij vandaag al 2 man achter zich laten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.