Cunego op zoek naar revanche in Amstel Gold Race
vrijdag 12 april 2013 om 11:43

Cunego op zoek naar revanche in Amstel Gold Race

Dumoulin Cunego Tirreno

foto: Sirotti

Damiano Cunego staat met ambitie aan de start van de Amstel Gold Race. Een valpartij in de slotfase van de Limburgse heuvelklassieker versperde vorig jaar zijn kansen op de overwinning. De 31-jarige Italiaan van Lampre-Merida – die in 2008 in Valkenburg nog als eerste over de aankomst reed – jaagt op eerherstel.

Cunego kwam vorig jaar tijdens de laatste beklimming van de Cauberg samen met Lars-Petter Nordhaug ten val. “Vorig jaar kende de koers een slecht einde voor mij,” kijkt Cunego terug. “Dit jaar ga ik voor een ander plot. Ik verkeer in goede conditie, maar de koers zal zoals altijd de beste test zijn,” geeft hij aan.

“De valpartij op de Cauberg vorig jaar geeft Cunego extra motivatie ,” valt ploegleider Maurizio Piovani van Lampre-Merida hem bij. Cunego kan rekenen op goede ondersteuning. “Ulissi en Pietropolli hebben de kwaliteiten om in de finale mee te zijn. Samen met Cunego vormen zij een gevaarlijk trio. Mori en Bono zorgen voor ervaring, terwijl wij van Cimolai en Stortoni verwachten dat zij hun goede vorm bevestigen. Van Graziato verwachten wij dat hij mee zit in een ontsnapping.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.