Damme, Huldenberg en Overijse aangewezen als WK-dorp 2021

vrijdag 6 november 2020 om 16:43
Damme, Huldenberg en Overijse aangewezen als WK-dorp 2021

foto: Cor Vos

De organisatie van het wereldkampioenschap wielrennen 2021 heeft drie Vlaamse plaatsen aangewezen als WK-dorp. Het gaat om Damme, Huldenberg en Overijse, die allemaal het WK door hun dorp zien passeren volgend jaar.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Damme heeft een passages van de tijdritten, terwijl Huldenberg en Overijse een doorkomstplaats zijn van de wegwedstrijden. Eerder werden ook Keerbergen en Tervuren al aangewezen als WK-dorp. Samen met Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven gaan zij het evenement promoten.

“In de aanloop naar de kampioenschappen worden ze betrokken bij diverse promotionele momenten en maken ze hun inwoners warm voor de passage van het internationale wielerpeloton op hun grondgebied”, schrijft de organisatie. “Tijdens de kampioenschappen komt er in elk officieel WK-dorp een fanzone en zorgt de gemeente zelf voor heel wat animatie voor de inwoners.”

Het WK wielrennen vindt volgend jaar plaats van 18 tot 26 september.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.