Dani Moreno na machtsgreep: ”Vandaag moest het gebeuren”
zondag 1 september 2013 om 21:05

Dani Moreno na machtsgreep: ”Vandaag moest het gebeuren”

Dani Moreno

foto: Sirotti

Dani Moreno is de nieuwe leider in de Vuelta a Espana. De 31-jarige Spanjaard van reed op de Muur van Valdepeñas naar de ritzege, en nam ook meteen de rode leiderstrui over van Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff). Voor het eerst in zijn carrière start de renner van Katusha als leider in een grote ronde. ”Dit is een bijzonder moment”, zegt hij na afloop.

”De laatste honderd meters waren zeer zwaar maar ik wist dat als er één dag was dat ik de leider kon worden in de Vuelta, het vandaag moest zijn”, vertelt Moreno, die begin dit jaar de Waalse Pijl op zijn naam schreef. ”Nicolas (Roche, red.) stond maar een paar seconden voor me. Ik heb nog nooit de leiderstrui gedragen in een grote ronde. Dit is een bijzonder moment voor mij.”

Zijn ploegmaat, Joaquim Rodriguez, werd derde in de rit achter Alejandro Valverde en staat op 56 seconden van Moreno in het algemeen klassement. Rodriguez blijft echter wel de kopman van de Russische formatie. Moreno: ”Op papier ben ik nu de leider van de ploeg, maar Joaquim is de kopman. Er bestaat geen jaloezie tussen ons. Zijn kansen komen nog, later in deze Vuelta.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.