De Buyst zet punt achter wegseizoen, richt zich op Zesdaagse van Gent
foto: Cor Vos
zondag 22 september 2019 om 11:59

De Buyst zet punt achter wegseizoen, richt zich op Zesdaagse van Gent

Jasper De Buyst heeft zijn laatste wegkoers van 2019 gereden, zo laat hij weten op social media. De 25-jarige renner van Lotto Soudal kiest nu voor een korte rustperiode, waarna hij zich zal voorbereiden op de Zesdaagse van Gent (12-17 november).

De Buyst kan terugkijken op een veelbewogen seizoen. De rappe renner uit Asse brak in Parijs-Nice namelijk zijn schouderblad, waardoor hij moest passen voor zijn geliefde voorjaar. De Buyst maakte één maand later alweer zijn rentree in de Ronde van Turkije en wist vervolgens sprintkopman Caleb Ewan naar twee ritzeges te loodsen in de Giro d’Italia.

Het voorjaar viel dus volledig in het water, maar De Buyst kende wel een succesvolle zomer. Zo eindigde hij als vierde in de ZLM Tour en werd hij vijfde op het BK in Gent. In de Tour de France maakte hij dan weer deel uit van de succesvolle sprintformatie rondom Ewan, die maar liefst drie etappes wist te winnen.

Na de Tour bleef De Buyst goede uitslagen rijden: negende in de Prudential RideLondon-Surrey Classic, derde in de Tour of Britain en opnieuw derde in de GP de Wallonie. Verder won hij een etappe in de Ronde van Denemarken. De snelle De Buyst mocht gisteren nog het podium (derde) op na afloop van de Primus Classic, zijn laatste wegkoers van dit seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.