De favorieten voor de Amstel Gold Race: Wie verslaat Mathieu van der Poel?
vrijdag 8 april 2022 om 12:56

De favorieten voor de Amstel Gold Race: Wie verslaat Mathieu van der Poel?

Ad Met overwinningen in Dwars Door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen op zak, is Mathieu van der Poel momenteel dé te kloppen man in het mondiale wielerpeloton. Dat terwijl de Nederlander drie weken geleden nog geen enkele koers in de benen had, is hij nu voor de Amstel Gold Race wederom topfavoriet. Samen Bingoal.be overlopen we de winstkansen van MVDP en zijn voornaamste concurrenten.

Van der Poel tegen de rest
De topfavoriet staat voor komende zondag torenhoog boven zijn concurrenten. Logisch ook, want de 27-jarige Nederlander wist de editie van 2019 op imponerende wijze te winnen. Tezamen met De Ronde is de Amstel Gold Race de koers die misschien wel het beste op zijn kwaliteiten aansluit. Normaliter zou hij een stevig duel uitvechten met de titelverdediger en zijn eeuwige rivaal, Wout van Aert. De Belgisch kampioen is er echter niet bij. Hij herstelt nog van een coronabesmetting, waardoor hij eerder Vlaanderens Mooiste moest missen.

Volgens de bookmakers van Bingoal is Van der Poel zondag torenhoog favoriet. Indien hij net als drie jaar geleden de Limburgse heuvelklassieker winnend af weet te sluiten, dan levert dat 2,7 keer de inzet op.

Bekijk hier alle noteringen voor de Amstel Gold Race


Angelsaksische concurrentie
Nu Van Aert er niet is, moet de Nederlander vooral uitkijken naar een andere renner die zijn oorsprong vindt in de cross. Sterker nog: Tom Pidcock is zelfs de regerend wereldkampioen veldrijden. Hij werd vorig jaar als eerstejaarsprof al meteen tweede in de Amstel Gold Race, al was dat slechts in een veelbesproken millimetersprint met de Belgische winnaar. Na maagproblemen lijkt het toptalent van INEOS Grenadiers weer helemaal terug met een derde plek in DDV en een sterk optreden in De Ronde. Indien hij dit jaar wel weet te winnen, dan wordt er voor iedere euro zes keer de inzet uitgekeerd.

Ook de op twee na grootste favoriet heeft Engels als moedertaal, maar dat is wel met een stevig accent. We hebben het namelijk over Michael Matthews. De 31-jarige Australiër probeert de Amstel Gold Race al jaren aan zijn palmares toe te voegen, want het is een van zijn favoriete koersen. Bling is de laatste weken goed in orde, maar hij werd ziek in de Ronde van Catalonië. In de Ronde van Vlaanderen keerde hij terug in koers en reed hij sterk. Maar ondanks zijn elfde lek, gaf hij na afloop aan dat hij zich niet goed voelde. Een zege van de Australiër levert negen keer de inzet op.

Gaat Pidcock met de zege aan de haal? Zet in & win!


Veel outsiders met mooie quoteringen
De rest van het veld zal hopen op een scenario waarbij. Behoudens Pidcock en Matthews zijn er niet direct explosieve mannen met wie Van der Poel beter niet naar de streep kan rijden. Toch steken een aantal mannen in goede vorm die de topfavorieten beter niet kunnen laten ontnappen. Denk aan Christophe Laporte (x15) van Jumbo-Visma, Milaan-San Remo-winnaar Matej Mohorič (x18), de Franse klassiekerspecialist Benoît Cosnefroy, de Britse sterke, snelle jongeling Ethan Hayter én Ronde van Vlaanderen-revelatie Valentin Madouas (allen x25).

Zo zijn er nog gevaarlijke outsiders. Denk aan Marc Hirschi (x30), die weer helemaal terug lijkt te zijn na een heupoperatie. Of aan Søren Kragh Andersen en Dylan Teuns (beiden x30), die de laatste weken op dreef zijn. Ook toptalenten Juan Ayuso, Andrea Bagioli (x40) en Quinn Simmons (x80) kunnen hier doorbreken. Wie je zeker niet mag vergeten: Warren Barguil en Simon Clarke. De Fransman (x40) profileert zich steeds meer in de klassiekers. Hij won afgelopen week nog. Clarke werd in 2019 hier al eens tweede en steekt eveneens in goede vorm. Een overwinning van deze Australische outsider kan zo maar eens vijftig keer de inzet opleveren.

Overwinning voor een outsider? Zet in & win!


Verhoog jouw noteringen met +50%

Bingoal heeft speciaal voor de Amstel Gold Race een aantrekkelijke actie opgezet. Indien jij je inschrijft voor deze promotie, dan worden jouw noteringen met +50% verhoogd. Een unieke kans om jouw wielerkennis te verzilveren. Laat deze actie daarom niet aan je voorbijgaan.

Wie wint de Amstel Gold Race? Verhoog tijdelijk je odds met maar liefst +50%


Bekijk hier alle quoteringen voor het wielrennen