De Ketele en De Pauw blijven dominant in Six Day Amsterdam
foto: Leon van Bon
vrijdag 9 december 2016 om 08:21

De Ketele en De Pauw blijven dominant in Six Day Amsterdam

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw staan na drie avonden nog altijd riant aan de leiding in de Zesdaagse van Amsterdam. Het Belgische koppel verloor weliswaar in de afsluitende koppelkoers, maar ze pakten daarentegen veel punten in de overige onderdelen.

In de afsluitende koppelkoers ging de winst naar Wim Stroetinga en Yoeri Havik. De Nederlanders hadden een ronde voorsprong op het hele peloton.

In het algemeen klassement is er voor de Nederlandse koppels nog een hoop werk te verzetten. De Ketele en De Pauw leiden riant, op gepaste afstand volgen de Duitse tweetallen Lampater-Kalz en Grasmann-Beyer. Het eerste Nederlandse koppel, Yoeri Havik/Wim Stroetinga, volgt op de vijfde plek.

flag-nl Zesdaagse van Amsterdam 2016
Stand na de derde avond
1. flag-be/flag-be Kenny De Ketele/Moreno De Pauw 358 punten
2. flag-de/flag-de Leif Lampater/Marcel Kalz 320 punten
3. flag-de/flag-de Christian Grasmann/Maximilian Beyer 207 punten
4. flag-ch/flag-ch Tristan Marguet/Claudio Imhof 266 punten + 2 rondes
5. flag-nl/flag-nl Yoeri Havik/Wim Stroetinga 241 punten + 2 rondes
6. flag-nl/flag-nl Pim Ligthart/Jens Mouris 233 punten + 2 rondes
7. flag-dk/flag-dk Marc Hester/Jesper Mørkøv 228 punten + 2 rondes
8. flag-nl/flag-nl Niki TerpstraRaymond Kreder 204 punten + 3 rondes
9. flag-nl/flag-nl Nick Stöpler – Roy Pieters 176 punten + 4 rondes

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
9 december 2016 09:29
In ieder geval komen Havik en Stroetinga wat dichterbij, en wordt het toch wat spannender voor de eindoverwinning nu er meerdere koppels binnen dezelfde ronde zitten.
9 december 2016 12:12
@TomDJ: Het gaat een duel zijn tussen De Ketele/De Pauw en Lampater/Kalz voor de eindoverwinning. De punten afstand tussen plek 2 en 3 is wel groot voor een zesdaagse en de rest staat niet eens op de foto. M.a.w. boeken toe na plaats 1 en 2.
9 december 2016 12:47
De Ketele en de Pauw moeten zich inhouden om het een spannende 6daagse te laten zijn. In het laatste onderdeel op zondag: de koppelkoers, zal het weer uitgemaakt worden met veel show vertoning De Ketele en de Pauw maken dan in de laatste 50 rondes een achterstand van 1 ronde goed.
9 december 2016 13:17
Lampater draait al jaren mee in het zesdaagse circuit. Een overwinning buiten Duitsland zou ik hem weleens gunnen! Het Belgische koppel lijkt echter een maatje te groot.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.