De maatregelen uit het protocol voor de heropstart van regionale wielerwedstrijden

dinsdag 16 juni 2020 om 12:09
De maatregelen uit het protocol voor de heropstart van regionale wielerwedstrijden

© Cor Vos

In België mag vanaf 1 juli opnieuw gekoerst worden. Regionale wedstrijden weliswaar. Ondertussen is het zogenaamde sectorprotocol klaar met daarin een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen die moeten nageleefd worden.

Tijdens de wedstrijden zelf vallen de regels van social distancing uiteraard weg. De deelnemers  aan competitiewedstrijden en sportevenementen hoeven dus geen afstand te houden tijdens het beoefenen van de sportactiviteit. En tijdens deze wedstrijden staat er ook geen limiet op het aantal deelnemers.

Enkele maatregelen die nageleefd moeten worden:
* Er kan alleen online ingeschreven worden. De dag zelf is het niet meer mogelijk om ter plaatse in te schrijven.
* De federatie voorziet een coronasteward. Die staat, samen met een steward van de organisatie, in voor de sensibilisering en contole op naleving van het gedragscharter.
* De federatie voorziet mondmaskers, handgel, handschoenen voor de officials en de coronastewards.
* Indien mogelijk gebeurt de inschrijving in open lucht of tent. Wanneer toch binnen, dient de locatie voldoende ruim te zijn en permanent verlucht te worden. Zoveel als mogelijk gebruik maken van een aparte in- en uitgang.
* De renners komen alleen inschrijven (voor de jongeren dus zonder begeleider of ouder); het controleblad moet niet meer ondertekend worden.
* Verzorgers, officials, coronastewards dragen een mondmasker. Ook in de volgwagens worden mondmaskers gedragen.
* Beperkt publiek (maximaal 200 zittende toeschouwers) waarbij de social distancing wordt gerespecteerd. En in de aankomstzone dient aan de beide zijden van de rijweg een éénrichtingsstroom georganiseerd om het kruisen van het publiek te voorkomen.
* Na de aankomst houden de renners zich niet op aan de aankomst, maar rijden onmiddellijk rustig door naar hun wagen en/of kleedkamer
* Voorlopig zijn er geen huldigingen. Pas in een volgende fase kan een beperkte huldiging doorgaan, indien social distancing voor fotografen en publiek kan gewaarborgd worden. En in dat geval mogen enkel renners op het podium. Geen officials, genodigden of hostessen).
* Interviews en foto’s van organisatie/renners alleen toegelaten in openlucht, mits het respecteren van afstand.
* Cateringfaciliteiten & VIP zullen de gangbare maatregelen voor restaurants en horeca in het algemeen volgen.

Het volledige sectorprotocol kan u via deze link downloaden

Dit artikel delen:

1 Reactie

Fast Freddy 16 juni 2020 om 19:38

Huts, en gaan. Nu Nederland nog.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.