De Plus: “Ik krijg dit jaar kansen als kopman, zoals in de UAE Tour”

Door , zondag 22 december 2019 om 09:00

Sportief directeur Merijn Zeeman heeft veel vertrouwen in de huidige drie kopmannen, maar hij ziet in de toekomst daar een vierde renner bijkomen: Laurens De Plus. De 24-jarige Belg reed in dienst een sterke Tour de France en hoopt komend jaar ook als superknecht te functioneren. “Ik ga proberen een sleutelfiguur te zijn”, stelt hij voor de camera van WielerFlits.

De winnaar van de BinckBank Tour 2019 is blij dat hij weer naar Frankrijk mag. “Op papier vormen we een superploeg”, stelt de jongeling. “Ik denk ook dat het nodig is om de troepen van Team Ineos te kunnen kloppen. Ze zijn de laatste jaren zo sterk geweest en wij willen dat eindelijk doorbreken. Bijgevolg willen we proberen de Tour te winnen. Met wie, dat maakt niet uit. In de Tour zelf zullen we zien wie van Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk of Primož Roglič aan het langste eind trekt. Zelf wil ik hen zo lang mogelijk bijstaan, want ik denk dat het nodig is om met zo veel mogelijk mensen in de bergen te zitten.”

Toekomstige rol als kopman in grote rondes
In de toekomst moet De Plus zelf wellicht voor de resultaten in de grote rondes zorgen. “Ik denk dat Jumbo-Visma de ideale ploeg is om in die rol te groeien”, vindt de Belg. “Ze weten perfect hoe ze zich op een grote ronde moeten voorbereiden. En ook hoe ze die moeten winnen, zoals met Roglič afgelopen jaar in de Vuelta a España en hopelijk komend seizoen in de Tour. Merijn zegt dat een podiumplek in een grote ronde ook binnen mijn mogelijkheden ligt. Ik geloof daar zelf ook wel in. Het is dan ook mijn ambitie om ooit eens in mijn carrière het podium van een grote ronde te halen. Kruijswijk is een mooi voorbeeld.”

Kansen voor zichzelf
De Plus leerde afgelopen jaar dat vertrouwen heel belangrijk voor hem is. Vooral het feit dat de ploeg hem na zijn opgave in de Giro d’Italia toch meenam naar de Tour, deed hem goed. “Ik had bij de ploeg aangegeven dat ik komend jaar enkele keren een rol als kopman wilde in de rondes van een week. Die komt bijvoorbeeld in de UAE Tour. Een ideale kans om mijn klimmersbenen te tonen, hopelijk zit er ook nog een tijdrit in. Daarna ga ik met Dumoulin mee naar Tirreno-Adriatico. Vervolgens werken we naar de klassiekers. Een belangrijke periode, waar ik naast hem en Roglič hoop op een vrije rol.”


Dit moet je weten van de Jumbo-Visma-presentatie

Voorlopig programma flag-be Laurens De Plus: UAE Tour, Tirreno-Adriatico, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Tour de France, BinckBank Tour, Olympische Spelen

Selectie Jumbo-Visma voor flag-fr Tour de France 2020
flag-be Wout van Aert
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-si Primož Roglič
flag-de Tony Martin

Videointerviews


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.