De Vreese en Sajnok uit Tour Down Under, Piancavallo kleurt roze, WK Wielrennen 2027

zaterdag 25 januari 2020 om 20:30
De Vreese en Sajnok uit Tour Down Under, Piancavallo kleurt roze, WK Wielrennen 2027

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Laurens De Vreese, Szymon Sajnok en Kelland O’Brien.

De Vreese en Sajnok uit Tour Down Under

Laurens De Vreese en Szymon Sajnok zijn niet meer van start gegaan in de vijfde etappe van de Tour Down Under. Beide renners waren gisteren betrokken bij valpartijen en moesten als gevolg daarvan de strijd staken in de Australische ronde.

De Vreese klaagde over ernstige pijn in de linkerschouder, meldde zijn ploeg Astana. Daarop is besloten dat de Belg zijn weg niet zou vervolgen. Hij ondergaat een extra medische controle om de oorzaak van de pijn te vinden.

Van Sajnok was het al onzeker of hij de Tour Down Under zou uitrijden. Gisteren al werd bekend dat de Pool last had van zijn rechterhand. Er worden röntgenfoto’s gemaakt om de ernst van de blessure te bepalen, meldde CCC.


O’Brien geopereerd aan sleutelbeenbreuk

Kelland O’Brien is inmiddels geopereerd aan de sleutelbeenbreuk, die hij overhield aan zijn crash in de vierde etappe van de Tour Down Under. De 21-jarige renner, die in 2019 met de Australische achtervolgingsploeg wereldkampioen werd, laat via zijn social media weten dat de operatie goed is gegaan. “Nu is het tijd om te rusten. Eens zien hoe snel dat bot kan genezen.”


WK Wielrennen 2027

Vanaf 2023 gaat de UCI om de vier jaar een zogenoemd ‘Super-WK’ organiseren. De eerste editie is toegekend aan Glasgow, mogelijk krijgt de regio Sauerland het evenement in 2027 toegewezen. Interesse is er in ieder geval, blijkt uit de woorden van Jörg Scherf in de Duitse wielerpodcast Windkante. Hij bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met de UCI en de Duitse wielerbond.

Scherf organiseert dit jaar ook het Duits kampioenschap wielrennen op de weg in Winterberg. Mogelijk vinden in 2027 in een periode van drie weken de WK’s wegwielrennen, mountainbike, baanwielrennen, BMX, Urban Cycling, Para-Cycling, kunstfietsen, fietsbal en Gran Fondo plaats in de regio. Deze onderdelen moeten namelijk allemaal deel uit gaan maken van het ‘Super-WK’. “Het organiseren van het WK is voor ons een duidelijk doel”, zegt Scherf, voormalig renner van Gerolsteiner.

Scherf noemt Keulen als mogelijke locatie voor de baanwedstrijden. Winterberg is bij hem in beeld voor de mountainbikedisciplines. De wegwedstrijden zouden volgens Scherf door het hele Sauerland kunnen voeren.

Locaties komen wereldkampioenschappen wielrennen op de weg
2020: flag-ch Aigle-Martigny
2021: flag-be Vlaanderen
2022: flag-au Wollongong
2023: flag-gb Glasgow
2024: flag-ch Zürich


Piancavallo kleurt roze

Op de flanken van de Piancavallo ligt nu nog een dik pak sneeuw. En da’s maar goed ook, want snowboarders werken er momenteel een wereldbekerwedstrijd af. De koersorganisatie van de Giro d’Italia grijpt de wedstrijd aan om alvast even reclame te maken voor de aankomst van de vijftiende etappe, die op de Piancavallo ligt. De hekjes waar de snowboarders omheen moeten slalommen zijn roze, met het logo van de Giro d’Italia erop. Ook de Trofeo Senza Fine is er momenteel te bewonderen. Laten we hopen dat de sneeuw tegen die tijd is gesmolten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone