vrijdag 7 juli 2023 om 10:30

‘De zwakte van Tadej Pogacar lijkt nu zijn team’

Video Een dag nadat Tadej Pogacar een gevoelig tik te verwerken kreeg, is hij weer helemaal terug in de wedstrijd. In de tweede Pyreeënrit verstoorde hij het masterplan van Jumbo-Visma door op de slotklim naar Cauterets Cambasque met een vurige demarrage weg te rijden bij Jonas Vingegaard. In het algemeen klassement heeft zijn achterstand teruggebracht tot 25 seconden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Spoorboekje
0:00 Intro
0:29 De dag van Jumbo-Visma
4:12 Tadej Pogacar is weer zichzelf
5:57 Renners van Jumbo-Visma blikken terug
7:28 Jonas Vingegaard staat gewoon in het geel
8:28 Pogacar staat er alleen voor
9:20 Opnieuw een scenario mogelijk zoals op de Col du Granon?
10:00 De onschatbare waarde van Sepp Kuss
12:09
Kanshebbers voor de sprint in Bordeaux
17:00 Outro

Wie vreesde voor een vroegtijdig besliste Tour, kan opgelucht ademhalen. De Tour is na dag zes nog verre van beslist. Pogacar toonde met zijn wederstanding zijn kenmerkende flair niet kwijt te zijn. Zijn achilleshiel lijkt echter zijn team in tegenstelling tot Jumbo-Visma waar mannen als Wout Van Aert en Sepp Kuss boven zichzelf uitsteken.

Marc Soler werd op de Tourmalet gelost toen Nathan Van Hooydonck op kop reed”, blikt Zeger terug in de WielerFlits Update. “Ook Rafal Majka lijkt niet in topvorm. Normaal is hij iemand die langer zou kunnen volgen op de beklimmingen. Op die manier zou Pogacar, bij gebrek aan scherpe klimluitenanten, in de problemen kunnen komen. Zijn reddingsboei is op dit moment wel nog Adam Yates. Daarnaast krijgt het team natuurlijk ook een flinke boost door de ritzege van Pogacar.”

En verder…
Een mogelijk volgende stap voor Jumbo-Visma zou het scenario van vorig jaar in de rit naar de Col du Granon kunnen zijn, zegt Maxim. “Toen wisten ze door slag om slinger te demarreren Pogacar af te matten. Dat zou nu eventueel weer kunnen, al hebben ze nu niet iemand met de status van Primoz Roglic. Al zou Kuss, op de wijze waarop nu rondrijdt, die rol met verve kunnen overnemen.” Maxim en Zeger geven hun visie.

Listen to “‘De zwakte van Tadej Pogacar lijkt nu zijn team'” on Spreaker.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.