Deceuninck-Quick-Step dient klacht in bij UCI en Poolse politie

donderdag 6 augustus 2020 om 12:10
Deceuninck-Quick-Step dient klacht in bij UCI en Poolse politie

Patrick Lefevere blijft achter zijn scherpe woorden staan die hij gisteren de wereld in stuurde na het dramatische incident tussen Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen. “Ik heb geen enkel begrip voor de actie van Groenewegen, de ploeg gaat een klacht indienen bij de politie van Polen”, zegt hij tegen BELGA.

De eerste etappe van de Ronde van Polen eindigde in een groot dieptepunt voor de wielersport. Door een ongeoorloofde actie van Groenewegen belandde Jakobsen in de dranghekken. Met alle gevolgen van dien. Nederlands kampioen Jakobsen werd met ernstig letsel aan het gezicht afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij in een kunstmatige coma werd gebracht.

“Ik ben nog altijd heel kwaad en blijf achter die twitterberichten staan. Dit was een heel vuile actie van Groenewegen. Woensdag zag ik de beelden op mijn telefoon. Eigenlijk heb ik die sprint al tientallen keren bekeken. Ik heb geen enkel begrip voor de actie van Groenewegen”, zegt Lefevere een dag later.

<

“Een renner moet op zijn lijn blijven. Hij zet de sprint aan, in het midden en hij mag zijn lijn kiezen als eerste sprinter, natuurlijk. Maar daarna gaat hij categoriek naar rechts en nog meer naar rechts. Hij ziet Fabio komen en steekt dan nog eens een elleboog uit.”

“Groenewegen gaat eigenlijk bijna liggen op Fabio waardoor die zijn evenwicht verliest en tegen de nadar valt. Hij wordt er echt ingesmeten. Hier is geen begrip voor, dit is een aanslag. Hij rijdt Fabio echt in de nadar. Fabio was aan het wachten tot de laatste 50 meter, zonder die actie van Groenewegen vliegt hij hem voorbij.”

Klacht ingediend
“Dus nee, ik neem mijn woorden van gisteravond niet terug. Er is al een klacht neergelegd bij de UCI en de ploeg zal dat ook nog doen in Polen bij de politie. Ik vind dat ik hier een klacht moet indienen, dit kan je niet voorbij laten gaan en dan moet je dat ter plaatse doen, waar het ongeval gebeurd is.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.