Deceuninck-Quick Step op trainingskamp in Calpe

vrijdag 6 december 2019 om 14:52
Deceuninck-Quick Step op trainingskamp in Calpe

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick Step reist volgende week af naar Zuid-Spanje voor het eerste trainingskamp voor het nieuwe seizoen. In Calpe worden onder andere de planning op papier gezet en de doelen gekaderd.

Het trainingskamp is de enige gelegenheid voor de renners om wat tijd met elkaar door te brengen in aanloop naar het nieuwe seizoen. Ze zullen er leuke activiteiten afwisselen met sessies op de fiets en in de sportschool, waarbij het team wordt opgedeeld in groepen op basis van hun doelstellingen en programma. “De eerste drie dagen staan vooral in het teken van fotoshoots, maar zullen ook een aantal tests doen om te zien hoe de renners uit het off-seizoen komen”, licht trainer Koen Pelgrim toe in een persbericht.

“Dit trainingskamp is erg belangrijk want een aantal jongens vertrekken over een maand al naar Australië voor hun eerste koers”, gaat de Warnsvelder verder. “Het is van vitaal belang dat zij in december een goede conditie opbouwen. Het is belangrijk voor de hele ploeg om goed te trainen en om een leuke tijd te hebben, vooral omdat we veel nieuwe renners hebben. Ze krijgen allemaal de mogelijkheid om elkaar te leren kennen in Calpe, waar ze kunnen genieten van geweldige faciliteiten en een uitstekend klimaat.”

28 renners
Deceuninck-Quick Step telt volgend seizoen 28 renners, waaronder elf nieuwkomers. Onder anderen sprinter Sam Bennett, Jannik Steimle, winnaar van het Kampioenschap van Vlaanderen, en de Belgen Bert Van Lerberghe, Stijn Steels en Mauri Vansevenant voegen zich bij de ploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.