Degenkolb: “Kittel of ik zal eigen weg moeten gaan voor groen in de Tour”
vrijdag 19 september 2014 om 07:00

Degenkolb: “Kittel of ik zal eigen weg moeten gaan voor groen in de Tour”

John Degenkolb boekte in de afgelopen Vuelta a España maar liefst vier etappeszeges en won ook het puntenklassement. “Groen is een mooie kleur”, doelt de Duitser op het gewonnen tricot in Spanje. “Het is een groot doel om deze in de toekomst ook in de Tour te winnen. Maar ik ben ook realistisch genoeg dat Marcel Kittel en ik niet om het groen kunnen strijden als we in dezelfde ploeg rijden, zo zit het”, vertelt Degenkolb aan Velonews.

De sprinter van Giant-Shimano stuurt niet aan op een breuk, zegt hij. Beide Duitsers staan bovendien nog tot en met 2016 onder contract bij de ploeg van manager Iwan Spekenbrink. Daarnaast is Degenkolb ook helemaal niet ontevreden, integendeel. “Maar het is niet mogelijk om mee te strijden voor het puntenklassement in de Tour, als de ploeg ons blijft verdelen over de etappes (de kaart-Kittel speelt de ploeg uit in de vlakke etappes, terwijl Degenkolb zijn kans mag gaan in de lastigere etappes,red.). Elk punt in elke etappe is belangrijk, kijk maar eens naar Peter Sagan dit jaar. Als Marcel of ik in de toekomst voor de groene trui willen gaan, moet één van ons zijn eigen weg gaan.”

Degenkolb gaf echter wel aan dat het winnen van een massasprint voor hem geen eenvoudige klus is en dat dit Kittel beter ligt. De 25-jarige Degenkolb blijft zich dan ook eerst concentreren op de koersen waar hij passie voor heeft: klassiekers als de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo. “Maar ik zou op een zekere dag erg graag de groene trui willen winnen. Marcel ook. En dat is niet mogelijk voor ons als we rijden voor hetzelfde team. Dat doet overigens niets af aan Marcel, het is een fantastische gozer. Maar ik ben realistisch genoeg om de situatie die er nu is te overzien en dat weet hij ook”, besluit Big John.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.