Delta Cycling zoekt nieuwe Rotterdamse prof
vrijdag 31 maart 2017 om 17:26

Delta Cycling zoekt nieuwe Rotterdamse prof

Delta Cycling Rotterdam is een zoektocht gestart naar een nieuwe Rotterdamse renner. De ploeg wil via een vermogenstest en een persoonlijke pitch nieuw wielertalent uit de Maasstad aan zich gaan binden. De winnaar van de contest zal beloond worden met een stagecontract.

“We zijn dé Rotterdamse wielerploeg, dus we gaan opzoek naar echt Rotterdams talent,” zegt Frank Kwanten, directeur van de ploeg. “Er gebeurt heel veel op het gebied van wielrennen in Rotterdam. Een wielerclub als RWC Ahoy is al jaren een van de belangrijkste opleiders van talent, CS010 laat zien dat het fietsen in de stad leeft en de wielerrondes van Kralingen en Katendrecht bruisen meer dan ooit te voren. Het wordt tijd dat we ambitieuze talenten de kans geven om Rotterdam te vertegenwoordigen op een hoger niveau.”

“Er zijn maar twee voorwaarden om mee te doen. Je moet op 1 september jonger zijn dan 23 jaar en je moet binnen een straal van 7 kilometer van de Erasmusbrug wonen,” legt Kwanten de criteria uit.

De start van de zoektocht werd gisteravond gegeven bij de opening van de nieuwe thuisbasis van de ploeg, de Delta Cycling Campus. “Wat we heel belangrijk vinden is dat we niet alleen maar naar het fysieke aspect kijken, maar ook zeker naar het mentale deel. Of er ‘een goede kop op zit’,” zegt inspanningsfysioloog en teammanager Jim van den Berg. “Met de vijf beste renners beleggen we een trainingsdag waar we hen beter zullen leren kennen en ook zien hoe ze in een groep functioneren. Het zou zo maar kunnen dat de renner met het beste wattage tijdens de test niet degene wordt die uiteindelijk in juli in ons shirt aan de start staat van wedstrijden.”

Renners kunnen zich via de website van de ploeg aanmelden. Over een maand zullen vijf renners worden gevraagd om samen met de ploeg op trainingsstage te gaan. “Ons uiteindelijke doel is dat er binnen nu en drie jaar een Rotterdamse renner via ons aan de start staat van de Tour de France,” vindt Kwanten.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
31 maart 2017 18:02
Zou mn geld op de vierde van rechts en van links zetten, geblokt en goeie kop met een lichte arrogance.
31 maart 2017 21:25
Nee joh! Jan Willem van Schip!
1 april 2017 08:59
Ja het leeft wel meer in mijn stad de laatste jaren. Dat merk je wel. Toch blijft over het algemeen talent vaker uit de provincie komen dan uit de stad.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.