Denen winnen ploegentijdrit Tour de l’Avenir, Nederland vierde

maandag 20 augustus 2018 om 16:30
Denen winnen ploegentijdrit Tour de l’Avenir, Nederland vierde

De Deense ploeg heeft vandaag de vierde etappe van de Tour de l’Avenir gewonnen, een ploegentijdrit van 20,2 kilometer rond Orléans. België en Noorwegen maakten het podium volledig. Nederland miste het podium op drie seconden eindigde op de vierde plaats. De Noor Hakon Aalrust nam de leiderstrui over van Alan Riou uit Frankrijk.

De Japanse renners waren de eersten die een tijd neerzetten, maar hun 24’29” zou niet lang standhouden. Vendee U Pays De La Loire was de volgende ploeg die binnenkwam en die verbeterden deze tijd al meteen met een minuut. De ploeg van de Verenigde Staten met Brandon McNulty was vervolgens de eerste die onder de 23 minuten dook.

Rwanda met twee renners
De twee renners van Rwanda deden het lang niet slecht; ze klokten 24’42” en hielden daarmee de schade enigszins beperkt. België had intussen de jacht geopend op de tijd van de Verenigde Staten. De ploeg liet zien met een ijzersterke formatie naar Frankrijk te zijn afgereisd en verscherpten de toptijd naar 22’24”.

De zes Nederlanders kwamen compleet over de streep, maar met 22’30” kwamen ze tekort om België van de troon te stoten. De Denen met Jonas Vingegaard leken toen nog de enige ploeg te zijn die België konden bedreigen. Bij het tussenpunt ontliepen beide landen elkaar niet veel en moest Denemarken iets toegeven, maar aan de finish waren de rollen omgekeerd.

Werk aan de winkel
Noorwegen had even daarvoor sneller afgetikt dan Nederland, waardoor onze landgenoten net buiten de top drie vielen. Colombia met Iván Ramiro Sosa en Alejandro Osorio eindigde pas als 22e en dus is daar werk aan de winkel om de schade goed te maken. Ook onder anderen Robert Stannard, Stephen Williams en João Almeida liepen averij op.

Dit artikel delen:

4 Reacties

KimJungPoels 20 augustus 2018 om 16:46

Colombia erg veel tijd verloren, dus dan gaat een leuke inhaalrace worden voor die Colombianen!

Fast Freddy 20 augustus 2018 om 17:00

Wat kunnen die jonge Denen toch altijd goed tijdrijden. Kwestie van vroeg rijp vermoed ik.

xistnc 20 augustus 2018 om 17:33

De jury schijnt zich nog te moeten buigen over de situatie mbt Rwanda.

Jowinho 20 augustus 2018 om 18:05

Hoe belachelijk is het ook om een ploegentijdrit pas in te plannen op de vierde dag van een ronde.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair