Denise Betsema wint ook in de Superprestige: “Droomde ervan om te winnen in deze reeks”
zaterdag 16 februari 2019 om 15:00

Denise Betsema wint ook in de Superprestige: “Droomde ervan om te winnen in deze reeks”

Denise Betsema boekte zaterdag in de Noordzeecross voor het eerst in haar carrière een zege in de Superprestige. “Ik vind het super mooi dat dit een Superprestige-cross is, want die had ik nog niet op mijn lijstje staan. Aan het begin van het seizoen droomde ik van een zege in deze reeks, dus het is mooi dat ik de afsluitende wedstrijd heb gewonnen”, vertelt de gelukkige Texelse na afloop.

De overwinning in Middelkerke kwam voor Betsema niet uit de lucht vallen. De veldrijdster voelt zich al een aantal weken erg goed. “De benen voelden erg goed en ik voelde me voor de rest helemaal goed. De kracht is weer terug in de benen na een iets mindere kerstperiode, maar ik denk dat iedereen daar last van heeft gehad”, analyseert Betsema, die haar contract bij de ploeg van Jurgen Mettepenningen deze week een flinke opwaardering zag krijgen.

“Ik hoorde tijdens de wedstrijd dat ik de zegekoningin zou zijn met twaalf overwinningen als ik zou winnen. Het is super mooi dat ik vandaag alweer de twaalfde overwinning heb gepakt “, zegt Betsema, die nu één zege meer dan wereldkampioene Sanne Cant heeft. “Doel is nu om alle resterende wedstrijden te winnen of podiumplaatsen te pakken, dus ik hoop mijn vorm te behouden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.