Dennis gaat strijd aan met Dumoulin in Rio: “Voorkomen dat hij goud wint”
foto: Sirotti
maandag 18 januari 2016 om 10:05

Dennis gaat strijd aan met Dumoulin in Rio: “Voorkomen dat hij goud wint”

Rohan Dennis wist vorig jaar in Utrecht Tom Dumoulin te verslaan in de openingstijdrit van de Tour de France en op het WK Tijdrijden kwamen beide heren niet verder dan de vijfde en de zesde plaats. Dat ligt nu achter hen. Nu staan de ogen gericht op één doel: de olympische tijdrit in Rio de Janeiro. Dennis’ ambities zijn gelijk aan die van Dumoulin: “Die olympische titel is mijn doel.”

“Ik wil voorkomen dat Tom goud wint in de tijdrit”, vertelt de Australiër van BMC aan De Telegraaf. In het verleden hebben beide heren nog samen gekoerst voor de opleidingsploeg van Rabobank. Dennis zegt dat ze in die periode veel met elkaar omgingen. “We konden het best goed vinden, maar de rivaliteit is er absoluut, al is het wel een vriendelijke. We gaan eerlijk strijden om de medailles in Rio.”

Giro of Tour als aanloop?
Waar rondom Dumoulin lang de vraag hing welke grote ronde hij zou rijden in aanloop naar de Spelen, was dat bij Dennis niet het geval. De Giant-Alpecin-kopman gaat voor het roze, de Australiër kiest voor de Tour. “In mijn ogen is dat de beste aanloop die je kunt hebben”, stelt Dennis. “Kijk maar naar 2012, waar Tourwinnaar Bradley Wiggins goud pakte in de tijdrit en Chris Froome, die tweede werd in de Tour, brons pakte op die discipline tijdens de Spelen in Londen.”

Daags voor de Tour Down Under wil de 25-jarige Dennis duidelijk maken dat het prolongeren van de eindzege in zijn thuisronde niet het belangrijkste is dit seizoen. “Dit jaar staat toch vooral in het teken van Rio. Het belangrijkste is dat ik daar in de tijdrit goud pak en als Richie (Porte) het zilver verovert, mag Tom van mij het brons mee naar huis nemen”, grapt hij.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
18 januari 2016 10:28
Geen woord meer over Martin,Fabian of Vasil? Hij beschouwd zich vast al de nieuwe orde.
18 januari 2016 10:43
@zoetepap
Fabian richt zich al jaren op andere dingen, Martin is te zwaar voor het parcours ;) en Vasil was dit jaar al een gigantische verrassing.
Maar je hebt gelijk dat de top erg breed aan het worden is.
18 januari 2016 10:50
@Zoetepap
Plus dat het in een interview voor De Telegraaf was, wellicht vroeg de interviewer hem wel specifiek naar Dumoulin..
18 januari 2016 10:57
Ik weet niet of Martin echt veel te zwaar is voor dit parkoers. Hij heeft toch al wel vaker laten zien goed te kunnen klimmen en ik denk eigenlijk dat de TT van Rio zijn hoofddoel is dit jaar, als het nodig is zal hij er misschien wel wat voor af gaan vallen.

En ook Ellen van Dijk zag kansen na de verkenning, die is toch echt nog veel meer van de vlakke parkoersen dan Tony Martin.
18 januari 2016 11:39
Vind de vergelijking met Wiggins en Froome wel mank lopen, klopt dat zij de Tour ook reden maar dat zijn ook klassementsrenners van de buitencategorie.

Dumoulin en Dennis zijn dat niet en hebben dat herstelvermogen niet, daarom prima keuze van Tom om de Italiaanse route te kiezen.
18 januari 2016 12:30
Ben ik de enige die benieuwd is naar Taylor Phinney dit seizoen?
18 januari 2016 12:37
Dumoulin gaat het goud pakken in Rio.
Dennis is misschien beter dan Dumoulin op de korte tijdritten maar als ze langer zijn is Dumoulin in het voordeel.
18 januari 2016 12:41
Cancellara gaat niet naar Rio.

De grootste concurrenten zullen volgens mij Dennis, Van Garderen, Porte, Froome, Martin en Kiriyenka zijn. Althans, als het echt zo lastig is als ik iedereen hoor zeggen.
18 januari 2016 12:55
@martini, nope. Fantastische kerel, hoop dat hij weer helemaal de oude wordt!
18 januari 2016 13:25
Voor een langere heuvelachtige tijdrit zou ik altijd op Dumoulin gokken ipv Dennis. Daarnaast wordt Dennis volgens mij helemaal niet beter van een grote ronde, maar goed, hij zal het zelf wel het beste weten.
18 januari 2016 13:56
Ik krijg hierbij een lichte PvdH/Thorpe deja vu; weer een rivaliteit tussen een NLse en Australische topper, goed voor jaren spanning. Ben zeer benieuwd hoe dit gaat uitspelen. Tourstart-ITT 2015 zal Tom nog pijn doen.
18 januari 2016 13:57
@tendam Waarom zou Dennis niet beter worden van een grote ronde??

@slice en martini Ook grote Phinney fan hierzo!
18 januari 2016 17:05
och we zien wel hoe het loopt
18 januari 2016 20:53
Vlak oliviera niet uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.