Dertien Nederlanders present in de Tour of Oman 2014
maandag 17 februari 2014 om 06:55

Dertien Nederlanders present in de Tour of Oman 2014

De vijfde editie van de Ronde van Oman start morgen met een rit in lijn. Dertien Nederlanders staan aan het vertrek in het Midden-Oosten waarvan het grootste deel koerst voor de Nederlandse WorldTour-ploeg Belkin Pro Cycling Team.

Bij Belkin is Robert Gesink de uitgesproken kopman, Barry Markus wordt uitgespeeld in de massasprints. Daarnaast zijn nog vijf Nederlanders aanwezig met Jos van Emden, Maarten Tjallingii, Lars Boom, Stef Clement en Jetse Bol. Duitser Robert Wagner maakt de selectie rond.

De andere zes Nederlanders in de Tour of Oman 2014 rijden voor zes verschillende ploegen. De eindwinnaar van de Tour of Qatar 2014, Niki Terpstra (foto), rijdt in dienst van Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick Step), terwijl Pim Ligthart dat bij Lotto-Belisol zal doen voor hun Duitse spurter André Greipel en Jurgen Van den Broeck.

Astana-renner Lieuwe Westra , Martijn Maaskant (UnitedHealthcare), oudgediende Karsten Kroon (Tinkoff-Saxo) en Orica GreenEdge-renner Jens Mouris zijn ook van de partij in de woestijnen van Oman.

Voorbeschouwing Tour of Oman 2014
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Website (Organisatie)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.